Datum: 19-09-2021 - 19:41
03
mrt
'18
Nieuwe omheining voor Overbosch
Geschreven door Vrienden van Park Overbosch

Nieuwe omheining voor Overbosch

VOORHOUT – Het Overbosch is verrijkt met een prachtige nieuwe omheining. Dit groene hek van wilgentenen is er gekomen, als onderdeel van de compensatieafspraken tussen de Stichting Vrienden van het Overbosch en de Provincie Zuid-Holland.

 

In 2011 dreigde bijna een kwart van het Overbosch te verdwijnen voor de komst van de turborotonde op de kruising Leidsevaart – Rijnsburgerweg. Dankzij de inspanningen van de Vrienden van het Overbosch is dat percentage beperkt gebleven tot 2,5%. Bovendien heeft de Provincie Zuid-Holland tijdens de anderhalf jaar durende onderhandelingen een hele reeks aan compensatiemaatregelen toegezegd.

Twee weken geleden werden al de eerste bomen geplaatst voor het 'Klein Overbosch', een stuk nieuw bosnatuur dat het verloren gegane stukje Overbosch met een factor van 1,6 compenseert. Het tweede onderdeel van de compensatie is dus deze nieuwe omheining. De Vrienden van het Overbosch wilden heel graag een hek met een natuurlijke uitstraling en dat is uitstekend gelukt. Van de bezoekers aan het Overbosch komt dan ook niets dan lof over deze nieuwe ontwikkeling. Binnenkort worden ook nieuwe bomen geplant in het Overbosch, die door de Provincie Zuid-Holland vergoed worden. Later dit jaar volgen nog meer compensatiemaatregelen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.