10
feb
'18
Thee, taart en leesvoer jongerenleesclub
Geschreven door Het Cultuurcafé

Thee, taart en leesvoer jongerenleesclub

The hate u give van Angie Thomas

De Thee, taart & leesvoer young adult leesclub leest en bespreekt het boek The hate u give. Thee en taart staat klaar, over leesvoer gaan we het hebben!

In 2012 werd in Amerika een zwarte, onschuldige tiener neergeschoten door de politie. Deze gebeurtenis, en vele andere schietincidenten, bracht de Black Lives Matter-beweging op gang. Daardoor geïnspireerd schreef de Amerikaanse Angie Thomas haar actuele debuutroman The Hate U Give.    

In de roman, die uitgegeven wordt door Moon en naar het Nederlands vertaald is door Jasper Mustaers, maakt de lezer kennis met de zestienjarige Starr Carter. Haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door de politie, hoewel hij geen wapen op zak had. ‘Vermoedelijk’ was hij een drugsdealer, is de verklaring. Starr doet haar best het verlies een plek te geven, maar dat is niet makkelijk in een samenleving waarin ongelijkheid hoogtij viert. Starr ziet het contrast tussen de armoedige buurt waarin ze woont en de goede school waar ze naartoe gaat, en merkt dat het steeds moeilijker is om in beide werelden te overleven…    

De Thee, taart & leesvoer leesclub van van der MEER is er voor young adult lezers. Iedereen is welkom om mee te praten, thee te leuten en van de (door een van de deelnemers) zelfgebakken taart te snoepen.

Op de hoogte blijven van en mee discussiëren over onze young adult leestips en activiteiten kan via de Facebookgroep Thee, taart & leesvoer

 

Vrijdag 16 februari | Aanvang 19.00 uur | Toegang vrij | Laat wel even weten of je komt!