Datum: 25-09-2020 - 21:33
01
feb
'18
De Scootmobielen Bloementoertocht gaat weer rijden!
Geschreven door Jan Janson

De Scootmobielen Bloementoertocht gaat weer rijden!

Stichting De Bloemenslinger organiseert op dinsdag 24 april a.s. voor de negende maal de Scootmobielen Bloementoertocht. Iedereen die gebruik maakt van een scootmobiel kan weer aan de tocht van ongeveer 22 km, meanderend als een bloemenslinger tussen de bollenvelden, deelnemen.

De organisatie is weer vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen: een bloemrijke mooie gloednieuwe route, de “wegenwacht” van Welzorg voor pech onderweg, verkeersregelaars, bezemwagens, EHBO, ADL hulp, Muziek, Catering, enz. enz.  We rekenen dit jaar op prachtig weer en halen alles uit de kast om er weer een groot succes van te maken. U hoeft alleen voor uw eigen vervoer van en naar de Munnekeweij te zorgen en dat uw scootmobiel in goede conditie is en de accu goed is opgeladen.

De tocht begint om 9.30 uur in het atrium van de Munnekeweij. Daar zal rond 10.30 uur het startsein worden gegeven. Rond 16:30 uur bent u weer terug in Noordwijkerhout.

Opnieuw is de organisatie er, dankzij de medewerking van vele sponsoren, in geslaagd dit evenement voor alle deelnemers gratis te organiseren. 

Dat geldt voor het gratis een avond van te voren ophalen en ’s avonds ook weer terugbrengen van de scootmobielen als je buiten Noordwijkerhout maar wel binnen de Bollenstreek woont. Maar dat geldt ook voor een lunch tussen de middag en een tussenstop met fris, koffie of thee. 

Aanmelden om gratis mee te mogen rijden kan vanaf vandaag. Via Jaap Walen (tel: 06 538 372 62) of via het aanmeldformulier op de website van de stichting: www.debloemenslinger.nl.

 

Heeft u dat nu ook?

 

Eindelijk is de, door u zo gewenste, scootmobiel afgeleverd, en als het goed is heeft de leverancier u ook instructies en eventueel rijlessen gegeven. En daar staat’ie dan! Na eerst even flink wennen, gebruikt u de scootmobiel al snel voor u dagelijkse boodschappen en ook het bezoek aan familie en vrienden in het dorp gaat een stuk makkelijker. Dan komt het voorjaar er aan en op een mooie dag gaat u zich voorzichtig afvragen hoe ver je eigenlijk kunt komen met zo’n ding. U pakt de gebruikshandleiding er bij en waarachtig! Het apparaat zou u makkelijk op- en neer naar Noordwijk of Lisse moeten kunnen brengen! Maar durft u dat ook? Wellicht ziet u allerlei beren op de weg. “Wat als ik een lekke band krijg?” of “Zijn de accu’s nog wel sterk genoeg?” of “Hou ik dat wel uit, zo’n lange afstand?” en “Hoe kom ik dan thuis?”

Als u zich in het bovenstaande herkent, is de Scootmobielen Bloementoertocht zeker iets voor u. U zult zien dat u na afloop van deze toertocht veel meer vertrouwen heeft gekregen in uw scootmobiel en de komende zomer extra kunt genieten van de fiets- en wandelroutes in onze prachtige Bollenstreek