Datum: 17-10-2018 - 03:17
05
dec
'17
Wereldlichtjesdag zondag 10 december
Geschreven door Uitvaartzorg de Schelp

Wereldlichtjesdag zondag 10 december

Steek een kaarsje aan voor overleden kinderen

 

Dit jaar organiseert Uitvaartzorg de Schelp, Linda Janmaat op zondag 10 december 2017 voor de vijfde keer een bijeenkomst voor Wereldlichtjesdag in Duin- en Bollenstreek. Die dag wordt er met elkaar stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd dan ook, zijn overleden.

Wereldlichtjesdag is een mooi initiatief wat samen met een team vrijwilligers georganiseerd word. Over de hele wereld wordt er om 19.00 uur lokale tijd een kaars aangestoken voor een overleden kind. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Linda Janmaat: ‘Samen zorgen we er op deze manier voor, dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.

Het programma

Tijdens de avond zal Caro van Dijk (burgemeesters vrouw) spreken en tevens deze avond spreken en een grote kaars aansteken voor alle kinderen die gemist worden. De avond wordt verder omlijst met zang door solisten van het Kleijnkoor Noordwijk onder begeleiding van Herma van Piekeren. Als hoogtepunt worden de kaarsjes voor overleden kinderen ontstoken en volgt er een stille tocht over de met kaarslicht verlichte begraafplaats. Daar worden de namen voorgelezen van kinderen van wie een dierbare aanwezig is.

Welkom

Moeders, vaders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, verdere familie, vrienden, iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind, of het nu lang of kort geleden is overleden, iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit bijzondere moment. Wereldichtjesdag is op zondag 10 december vanaf 18.30 uur in de aula van de Algemene Begraafplaats in Noordwijk aan de Oude Zeeweg. Na afloop is er ter afsluiting koffie, thee en limonade en is er ruimte om na te praten. Deze avond is het initiatief van Uitvaartzorg de Schelp, de toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Janmaat via 06 20 66 71 85.                      

                                                                                                                 

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat