Datum: 16-10-2018 - 20:50
04
dec
'17
Geen winst, Polak toch positief. (VV-SJC)
Geschreven door VV SJC

Geen winst, Polak toch positief. (VV-SJC)

Er vielen dit keer geen doelpunten in Purmerend. Maar dat betekent niet dat het een bloedeloze 0-0 werd. Zeker niet, want er gebeurde van alles in deze wedstrijd. Met 5 echt grote kansen voor de zwart-witten, en een drietal voor de mannen uit Purmerend.

Na het zeer geflatteerde 1-5 verlies van vorige week bleek SJC er zich terdege van bewust dat een gesloten defensie de basis moest zijn voor het behalen van een goed resultaat.

De Noordwijkers begonnen min of meer gehavend aan de wedstrijd. Jordi Groot, Jeroen Dedel en Marvin Sloos ontbraken door blessures. Maar Timo Ruigrok , Dandy Steenvoorden en Juriaan van Duin namen hun plaatsen in het elftal zonder problemen over. Bestuurslid van dienst Richard Verëll zag met een groot aantal meegereisde supporters met veel tevredenheid, dat SJC in de eerste helft de betere ploeg was, die aanvallend met regelmaat de verdediging van Purmersteijn voor problemen stelde. Grote kansen kwamen er o.a. voor Tom Duindam en Dandy Steenvoorden maar die kansen konden steeds niet worden verzilverd.

In de 2e helft wist Purmersteijn zelfs een licht overwicht te veroveren, ook al omdat men toen vooral met fysieke kracht het SJC moeilijk probeerde te maken. Een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter om een ingreep van keeper Schelvis met een strafschop, overigens niet met een gele kaart, te bestraffen, leverde een strafschop voor Purmersteijn op, die gelukkig door Kevin miraculeus werd gestopt.

SJC moest daarna lijdzaam toezien hoe de ploeg uit Purmerend in het eerste deel van de 2e helft het initiatief hield. Maar het goede optreden van de verdedigers, met uitblinker Mike Verhoek, wist steeds de angel er uit te halen.

En ondanks de creatieve oplossingen van Timo Ruigrok en het harde werken van Tom Duindam, Dandy Steenvoorden en Stef van der Zalm kon SJC deze middag niet doen waar het steeds zo goed in was: de kansen verzilveren.

Inmiddels was Abbas al Tamimy door Sjaak Polak op tijd naar de kant gehaald. De bank van Purmersteijn probeerde namelijk herhaaldelijk de scheidsrechter te beïnvloeden en Abbas eerst een gele en later een rode kaart te laten aansmeren. Deze onsportieve trend in het amateurvoetbal in de hoofdklasse, wordt helaas door de KNVB en zijn scheidsrechters, nauwelijks onderkend en is daardoor oorzaak van groeiende ergernis. Abbas vervanger Jelle Veenvliet liet echter zien dat de trainer indien nodig goede vervangers tot zijn beschikking heeft. Ook Benji Broekhof, die de moegestreden Rick van Dijk kwam vervangen, kon zich moeiteloos handhaven in de strijd, die helaas geen winnende treffer voor SJC meer opleverde. Met Joeri Brinkman voor Dandy Steenvoorden speelde Sjaak Polak zijn laatste troef uit. Maar ook dat bracht niet de zo gewenste winst, waardoor er uiteindelijk gewoon 0-0 op de formulieren moest worden ingevuld. Coach Sjaak Polak vond na afloop dat hij de jongens eigenlijk niets kon verwijten. Hij zag een spannende wedstrijd waarin Purmersteijn zich fysiek en SJC zich vooral beter voetballend en conditioneel kon onderscheiden. Polak:‘Wij toonden ons conditioneel veel beter. Maar voetbal draait uiteindelijk om doelpunten maken. Dat wij die kunnen maken weten we wel. Hoewel dit nu even niet lukt moeten we vooral rustig blijven. Niet in paniek raken want we zijn bezig aan een heel prettig seizoen, waarin we in ieder geval een periodetitel op zak hebben’.

Zondag wacht de ploeg van Polak in een thuiswedstrijd Jong Achilles. Een tegenstander die wel in de onderste regionen bivakkeert maar  zeker niet onderschat moet worden. En om dit winterseizoen goed af te sluiten is winnen noodzaak. Maar te verwachten is wel dat SJC, als de koploper van de jonkies uit Groesbeek niet zomaar de gelegenheid krijgt om de winst te verzilveren.

 

fotoreportage ©Johanna Wever

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat