Datum: 10-12-2018 - 14:24
13
nov
'17
SJC –Full Speed, op half gas naar de volgende bekerronde.
Geschreven door VV SJC

SJC –Full Speed, op half gas naar de volgende bekerronde.

Wie de uitslag van 4-1 ziet denkt aan een eenvoudige overwinning. En dat was het ook want 3eklasser Full Speed kon nauwelijks echt indruk maken. Maar het werd wel een wedstrijd met een eigen verhaal. SJC begon met een aangepast team.

Omdat de technische staf er voor had gekozen een paar vaste spelers rust te gunnen. Zo zagen we geen Mike Verhoek geen Jeroen Dedel en geen David Verweij op het wedstrijdformulier en begonnen Tom Broekhuyizen, Stef van der Zalm en Abbas al Tamimy op de reservebank. In het veld wel Timo Ruigrok die nu pas weer een volledige wedstrijd kon spelen na zijn ernstige enkelblessure. En hij liet direct even zien dat hij er was. Want in no time liet hij persoonlijk de 1-0 aantekenen. Hierna ontspon zich echter niet het verwachte kat-en- muisspel. Want Full Speed liet zich begrijpelijkerwijs ver terug zakken en SJC  zag geen kans  hen uit elkaar te spelen. Toch liep SJC voor rust wel uit, via 2 goals van Tom Duindam. En omdat Full Speed een toegekende penalty had verzilverd was het bij rust 3-1.

Na rust heerste SJC, zeker nadat er, door teveel aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Straver, een speler van Full Speed voortijdig kon gaan douchen. 

De vele combinaties van SJC op het middenveld leidden nauwelijks tot bijzonder gevaarlijke situaties voor de goal van Full Speed. De af en toe barre weersomstandigheden en het matige spel zorgde voor verkleumde toeschouwers.

Even veerde men op maar helaas werd een doeltreffende kopbal van Jeffrey den Elzen wegens buitenspel geannuleerd.

Een goed genomen penalty van Abbas Al Tamimy zorgde alsnog voor 4-1 en dat werd ook de eindstand.

Sjaak Polak was na afloop bepaald niet tevreden over het door zijn jongens vertoonde spel. ‘We zijn ongeconcentreerd en geven zomaar een penalty weg’, aldus de trainer. Die vervolgde:’Tegen deze ploeg hadden we een veel grotere uitslag moeten neerzetten’. 

Met dat laatste bleek Timo Ruigrok het helemaal eens: ‘Het niveauverschil was  groot maar ook  toen we met een man meer speelde bleven te verwachten doelpunten uit. Het had gewoon een veel ruimere uitslag moeten zijn.’ En over zijn blessure merkte hij nog op: ‘Het heeft 9 weken lang geduurd en dat was een zware tegenvaller voor mij’.

Voorzitter Herman Meijvogel zag slechts een klein deel van de wedstrijd. Maar hij zag daarin wel veel gemaakte fouten. De preses merkte nog op: ‘Heel jammer dat de fraaie goal van Jeffrey den Elzen werd afgekeurd‘, en ook ‘Wel mooi dat Abbas de penalty feilloos weet te verzilveren ‘.

SJC gaat zoals te verwachten was dus door naar de volgende bekerronde. Maar voorlopig is er eerst de belangrijke competitiewedstrijd. In Delft wacht DHC  en hopelijk kan daar een mooi vervolg worden gegeven aan de perfect gestarte competitie.

Inmiddels zijn de prestaties van SJC onder bezielende leiding van Sjaak Polak niet onopgemerkt gebleven. Er is in de regio veel lof voor de prestatie van de oud profvoetballer. En de trainer heeft nu te kennen gegeven dat hij graag de sprong naar de trainerstop wil maken. Om eerst als assistent en later als hoofdtrainer in het Nederlandse profvoetbal actief te mogen zijn. Dat kan nog niet direct want daar heb je echt een diploma van de UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal voor nodig. De kosten voor deelname aan de cursus is € 20.600,- en dat kan Sjaak niet zomaar aftikken. De SJC trainer vond in website voetbalprimeur.nl  een partner die hem graag wil helpen zijn ambitie te realiseren. En daarom is door hen een crowdfundactie in het leven geroepen. Zelf doneerde deze voetbalsite al de eerste € 1000,- . Onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’ roepen zij iedereen op om een kleine bijdrage te leveren. Dat kan via de site https:www.doneeractie.nl/help-sjaak-polak-op-weg-naar-de-eredivisie/-4655. zodat Sjaak zijn droom kan realiseren.

 

fotoverslag ©Johanna Wever

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat