Datum: 19-10-2018 - 15:57
12
nov
'17
EOS: The Museum presents British: Hokusai
Geschreven door De Muze

EOS: The Museum presents British: Hokusai

Dit fascinerende nieuwe bioscoop-evenement is een baanbrekende documentaire gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling Hokusai: After the big Wave.

 

Gefilmd in Japan, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, de film focust op de Hokusai werk, leven en tijden in de hoog ontwikkelde stedelijke cultuur van Edo (moderne Tokio) in de vroege jaren 1800. Met behulp van buitengewone close-ups en baanbrekende ultra HD 8K zijn videotechnologie, Hokusai van schilderijen en prenten onderzocht door deskundigen van de wereld met inbegrip van de tentoonstelling Curator Tim Clark en Roger Keyes, waarvan 90-volume catalogue raisonné is wordt gedigitaliseerd. Hokusai bracht zijn leven vieren en studeren van onze gemeenschappelijke menselijkheid, alsmede het verkennen van de natuurlijke en spirituele werelden, met behulp van de beroemde vulkaan Mount Fuji als een talisman van onsterfelijkheid. Hij wist veel van drama, hij was ooit door de bliksem getroffen en woonde jarenlang in armoede, maar nooit kreeg hij zijn zin in constante zoektocht naar perfectie in zijn kunst. Aangezien Japan ontstaan uit isolement, vond Hokusai erkenning in het westen. De grote golf en andere werken veranderd moderne kunst, inspirerende kunstenaars van Monet, Van Gogh en Picasso, Hockney en Baselitz. Hokusai is de enige artiest met een emoji, de vader van manga en nog steeds een belangrijke inspiratie voor de kunstenaars vandaag. De screening zal worden gevolgd door een exclusieve Q & A met producent Patricia Wheatley, hoofd van uitgezonden bij de British Museum en tentoonstelling Curator Tim Clark.

www.thebritishmuseum.org

Maandag 20 november, aanvang 11.00 uur. De plaatsbewijzen kosten € 6,- (inclusief garderobe). De theaterbalie is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat