Datum: 18-10-2018 - 00:49
10
nov
'17
Dag van het stripboek
Geschreven door Het Cultuurcafé

Dag van het stripboek

Workshop striptekenen door Dick Heins en meet & greet met Han Peekel

 

De Noordwijkse boekhandel van der MEER organiseert in samenwerking met Antiquariaat Moby Dick en stripboekenuitgeverij El en Uitgeverij Don Lawrence Collection een Dag van het Stripboek op zaterdag 18 november. Schuif aan bij Dick Heins voor een workshop striptekenen voor jong en oud. Doe mee aan een Douwe Dabbert kleurwedstrijd en win een stripboekenpakket. Luister naar Han Peekel, De stripboekconnaisseur van de lage landen. Vanaf 15 uur treedt de band Divaz op met toepasselijke muziek.

Dick Heins verzorgt tussen 14 en 17 uur een workshop striptekenen voor jong en oud.       
Heins maakte voor het Eppo-magazine de gagstrip 'Kleine Napoleon', en hij kleurt de striptekeningen in van de 'Eppo'-strip van Uco Egmond en later René Uilenbroek. In samenwerking met Studio Jan van Haasteren is Dick Heins betrokken bij het inkleuren van de puzzels in de traditie van Jan van Haasteren.
Deelname aan de workshop kost € 12,50 (incl. een stripalbum cadeau). Tickets zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online via www.noordwijkticket.nl

Meet & greet met Han Peekel om 12.00 uur en om 13.30 uur.
Han Peekel werd landelijk bekend door de jarenlange presentatie van Avro's Wordt vervolgd, een programma over strips en tekenfilms. Zijn ervaring als stripboekhandelaar kwam hiervoor goed van pas. Hij kan nog steeds honderduit vertellen over strips, laat fragmenten zien en beantwoordt graag vragen en verzoekjes uit het publiek.

Divaz
Soul, pop, jazz, dat is de muziek van Divaz, met hier en daar wat rock en latin. Divaz bestaat ruim 30 jaar, heeft ruim 500 optredens gedaan op poppodia, cafés, een Franse tournee, radio en (regionale) tv. 
Vandaag staat het gezelschap voor de tweede keer op het podium in van der MEER/Het Cultuurcafé.
Aanvang 15.00 uur. Toegang vrij. Graag even reserveren.
Begonnen als feestband is Divaz nu steeds vaker te vinden in kleinschalige en intiemere settings. Regelmatig in een semi-akoestische bezetting. 

foto via ©Het Cultuurcafé

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat