Datum: 18-10-2018 - 01:34
09
nov
'17
Jeroen125 sluit jubileumjaar af
Geschreven door sint Jeroenskerk

Jeroen125 sluit jubileumjaar af

Dit jaar viert de Sint-Jeroenskerk in Noordwijk dat zij 125 jaar bedevaartkerk is.  In 1892 verhief Paus Leo XIII Noordwijk voor de tweede maal tot bedevaartplaats van de Heilige Jeroen (V856).  Tot en met 7 november werd met verschillende evenementen aandacht besteed aan dit jubileum.

 

Vandaag werd het jubileumjaar officieel afgesloten met een Jeroensvesper in de Sint-Jeroenskerk. Onder toeziend oog van Mgr. Kardinaal Ad Simonis werden de gregoriaanse Jeroensgezangen uitgevoerd door de Schola Gregoriana o.l.v. Rens Tienstra. Voorganger Theo Blokland memoreerde de vele activiteiten die het jubileumjaar vormgaven, gedragen door vele vrijwilligers: “Het jubileumjaar staat echter niet op zichzelf. Het is een stimulans om te blijven werken aan onze gemeenschap. Solidariteit en oog hebben voor elkaar staan hierbij voorop.” Er wordt op dit moment nog gewerkt aan een jubileumboek, dat eind maart 2018 zal worden uitgegeven. Hiervoor kan men zich nog inschrijven via www.jeroen125.nl. Aan het eind van het vesper werd door de jubileumcommissie het eindbedrag bekendgemaakt voor het goede doel dat was verbonden aan de jubileumactiviteiten “Het Vergeten Kind”. Kim de Witte kon namens haar organisatie een cheque in ontvangst nemen van € 6.250,- bijeengebracht door giften, vrijwillige bijdragen aan activiteiten en collectes.

    

FOTO (©Cor Vink)  :    Piet Augustinus,  Jos Westgeest,  Theo Blokland,  Ed Beuk en Gerard Persoon overhandigden als stuurgroep de cheque aan Kim de Witte van “Het Vergeten Kind”.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat