Datum: 27-09-2023 - 18:01

Stripmuseum MoCA
Het MoCA is een nieuw Nederlands initiatief, opgezet door stripliefhebbers, verzamelaars en strip-deskundigen. De ambitie is om twee hoofdtentoonstellingen per jaar te organiseren, één in de zomer en één in de winter. Deze tentoonstellingen lopen 4 maanden, waardoor er ruimte is voor korte thema exposities en een jaarlijks Cartoonfestival. Klik hier voor de tentoonstellingsagenda.

De tentoonstellingen in het MoCA hebben een internationaal karakter, omdat de strip zelf ook een internationaal medium is. Daarom is ook gekozen voor de term Comic Art, waar alle vormen van de strip onder vallen. Met zijn kleinschalige opzet is het MoCA een unieke bestemming voor liefhebbers van het beeldverhaal uit binnen- en buitenland en de vele toeristen die Noordwijk bezoeken.

                                     

Het MoCA toont een unieke collectie origineel werk van Nederlandse, Europese en Internationale meesters van de Negende Kunst. Voor de bezoekers van dit kleinschalige museum is er veel te zien dat hun beeld van en kijk op strips zal veranderen. Liefhebbers en kenners van het beeldverhaal zullen zich verbazen over de prachtige verzameling van origineel werk. Aan de kinderen is ook gedacht. Er is een videohoek waarin films en achtergrondmateriaal getoond wordt en er is een leeshoek met een mooie, divers samengestelde, collectie stripalbums, om ter plaatse te lezen. Er is zelfs een digitaal programma voor een diagnose door de bekende ‘strip psycholoog’ Sigmund.

De tentoonstellingen tonen vooral originele tekeningen, afkomstig uit diverse verzamelingen uit Nederland, België, Frankrijk en de rest van de wereld. Daarnaast organiseert het MoCA verkoop-exposities, lezingen, workshops, taxatiedagen, boekenbeurzen en andere strip gerelateerde activiteiten.

De inspirerende hoofdruimte van het museum is buiten de reguliere openingsuren te reserveren voor een lezing of vergadering in een exclusieve omgeving.

Contactgegevens

Museum of Comic Art Noordwijk
Bomstraat 11
2202 GH Noordwijk
Tel: 06-53677166

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.