Datum: 31-03-2020 - 05:08

foto swimstar logo

SwimStar is een zwemschool, die staat voor veiligheid, kwaliteit, individuele aandacht en plezier!

Wij geven zwemles aan kleine groepen kinderen vanaf 4 jaar. De groepen bestaan uit 6 kinderen per docent. Iedere groep heeft zijn eigen zwemdocent en deze docent begeleidt de groep door alle veiligheid- en zwemvaardigheden. Door deze manier van werken leren we de kinderen goed kennen en hierdoor zijn we in staat om onze manier van lesgeven aan te passen aan de behoefte van het kind. Al onze docenten zijn gediplomeerd Starfish Aquatics Institute swim instructor en hebben de StarGuard Lifeguard certificering. Onze docenten gaan voor deze certificeringen jaarlijks op herhaling en bijscholing.

SwimStar geeft les volgens de Starfish Swimming methode, een internationaal erkend diploma van Starfish Aquatics Institute (SAI). Dit programma sluit naadloos aan bij de wijze waarop wij onze zwemlessen inrichten. Ook hier hebben kinderen inspraak in oefenstof, mogen samenwerken en zijn de oefeningen betekenisvol omdat ze herkenbaar zijn voor kinderen.

foto swimstarresize

De zwemlessen van Starfish Swimming bestaan uit 2 onderdelen; het zelfredzaamheidsdiploma en het aanleren van de zwemslagen. Veiligheid heeft vanzelfsprekend ook een belangrijke plaats in onze lessen.

Zelfredzaamheidsdiploma

Het zelfredzaamheidsdiploma is erop gericht om kinderen vaardigheden aan te leren om watervrij te worden en zichzelf te redden. Deze vaardigheden zijn ook nodig om uiteindelijk efficiënt te leren zwemmen.

De manier om de veiligheidsvaardigheden en overlevingstechnieken aan te leren, wordt aangepast aan de leeftijd van het kind. Gemiddeld behaald een kind na twee periodes van acht lessen het zelfredzaamheidsdiploma.

foto swimstar 1

Zwemslagen
Na het behalen van het zelfredzaamheidsdiploma wordt gestart met het aanleren van de zwemslagen (Borstcrawl, Rugcrawl/Rugslag, Vlinderslag en Schoolslag)

Elke periode van 8 lessen wordt afgesloten met een kijkles, waarin de kinderen hun vorderingen kunnen laten zien. Gemiddeld haalt een kind na 5 of 6 periodes van 8 weken het zwemdiploma.

Veilig & Leuk!

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel! Zo wordt er in elke periode, naast de zwemvaardigheden, ook aandacht besteedt aan veiligheidsvaardigheden en hebben alle docenten een aanvullende opleiding als lifeguard gevolgd.

 

Contactgegevens

Swimstar zwemschool
Leidsevaart 4
2215 RE Voorhout
Tel: 0615376960

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS