Datum: 06-07-2022 - 11:22

Steeds meer gemeenten in Nederland gebruiken een Raadsakkoord om doelen sneller en goedkoper te realiseren. Geen oppositie tegen coalitie maar samen doelen bereiken. Een Raadsakkoord wordt door alle partijen direct na de verkiezingen opgesteld en ondertekend. Om te onderzoeken of er met elkaar een eerste aanzet kan worden gemaakt…

voor een Raadsakkoord in de gemeente Noordwijk, heeft PUUR de lijsttrekkers van alle partijen uitgenodigd op maandag 14 maart (20.00 uur gemeentehuis Noordwijk). Tijdens deze openbare bijeenkomst zal Bert Blase (oud-burgemeester van o.m Heerhugowaard en Vlaardingen) een toelichting geven op het werken met een Raadsakkoord.

Gemeenten die al met een Raadsakkoord werken zijn uitermate positief. In een Raadsakkoord wordt in aansluiting op de verkiezingen door alle partijen vastgelegd welke doelen de gemeenteraad de komende vier jaar met elkaar wil bereiken. De volledige gemeenteraad staat achter de doelen in het akkoord en voelt zich verantwoordelijk voor oplossingen. Er vinden minder onnodige debatten plaats en de politieke discussie gaat over de onderwerpen waarover partijen van mening verschillen.

Voor meer informatie over het Raadsakkoord zie het onderzoek van Lianne van Kalken via deze LINK

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.