Datum: 18-01-2022 - 14:07

Redactie BON > Wendy Weijers

Alle columns van Redactie BON > Wendy Weijers

Voetgangster raakt zwaar gewond bij aanrijding met shovel.

dinsdag 18 januari 2022 11:35

Vanmorgen rond half elf heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op het zebrapad op het Wantveld bij de huisartspraktijk….

Landgoed Tespelduyn uitgeroepen tot Sterlocatie.

maandag 17 januari 2022 17:27

Wederom valt Landgoed & Golfbaan Tespelduyn uit Noordwijkerhout in de prijzen. Het landgoed is door MeetingReview uitgeroepen tot Sterlocatie van het Jaar 2022. Beoordelingen van zakelijke opdrachtgevers leveren Landgoed & Golfbaan Tespelduyn een 9,5 op. ‘Dit is een prachtige waardering en beloning voor de inzet en toewijding van ons team’, aldus directeur Peter Duivenvoorde….

DE JONG Kampeer & Recreatie blij om weer open te mogen en leeft mee met de horeca en cultuursector

maandag 17 januari 2022 15:09

Commercieel directeur Harry de Jong van DE JONG Kampeer & Recreatie is blij dat zij sinds zaterdag de deuren van de showroom en winkel in Hillegom – De Zilk weer mogen openen na berichtgeving over de versoepelingen van de coronaregels voor de detailhandel, hoger onderwijs, contactberoepen en sport….

We mogen weer! Ook Walking Football, ASS voetbal en BeweegFIJN gaat er weer tegenaan! Doe mee!

maandag 17 januari 2022 09:32

Op Sportpark Duinwetering in Noordwijk kan, nu de versoepelingen van de coronamaatregelen ingegaan zijn, weer volop aan de conditie gewerkt worden, door verschillende doelgroepen. Niet alleen goed voor de conditie, maar ook de sociale contacten kunnen weer aangehaald worden….

Update week 2: Coronanieuws en coronacijfers Duin- en Bollenstreek. (2792 (1878) besmettingen > 9 (7) ziekenhuisopnames)

maandag 17 januari 2022 06:16

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke week een overzicht van de coronacijfers in Nederland. BON plaats op dit moment de totaal cijfers van de afgelopen week in een nieuwsitem. Mocht er aanleiding toe zijn dan melden we u het laatste nieuws tussendoor. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien....

Speciale 'Friends of the MoCA' Catawiki veiling van start gegaan.

zondag 16 januari 2022 12:09

De speciale 'Friends of the MoCA' Catawiki veiling is van start gegaan. Maar liefst 156 items zijn geselecteerd waar je deze week op kunt bieden. Er zijn door Vrienden van het MoCA items ingebracht en er worden door vrienden geschonken items namens het MoCA geveild. Onze vrijwilligers zijn daar de afgelopen weken heel druk mee bezig geweest…..

Blik Op Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse en Teylingen introduceren eigen nieuws-app!

zondag 16 januari 2022 13:20

De Blik Op nieuwswebsites in de Bollenstreek hebben sinds 2010 flink aan de weg getimmerd en zijn ondertussen niet meer weg te denken als 'de websites' met al het lokale nieuws van, voor en over Noordwijkerhout-De Zilk, Noordwijk, Lisse en sinds kort Teylingen. Het was al een tijdje een grote wens van de beheerders van de nieuwswebsites in de Bollenstreek om een eigen nieuws-app te hebben...

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.

zaterdag 15 januari 2022 13:52

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

Yade: de eerste baby van 2022 in de gemeente Noordwijk!

zaterdag 15 januari 2022 14:27

Yade is thuis in Noordwijkerhout geboren op 1 januari om 11.07 in de ochtend en heeft daarmee de titel ‘Eerste baby in de gemeente Noordwijk’ in de wacht gesleept! Trotse ouders zijn Yentle de Ridder en Peter Heemskerk en trotse grote broers zijn Davy en Jaxx….

Coronamaatregelen in de Veiligheidsregio Hollands Midden blijven ook na versoepeling gehandhaafd.

vrijdag 14 januari 2022 21:24

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond heeft het kabinet aangekondigd de maatregelen tegen het coronavirus deels te versoepelen. De 18 burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden hebben overlegd over de stand van zaken rondom het coronavirus en de aangekondigde maatregelen. De burgemeesters zetten het handhavingsbeleid ....

Hoffenne krijgt label ‘School op Seef’ uit handen van wethouder Roberto ter Hark.

vrijdag 14 januari 2022 09:20

Basisschool Hoffenne heeft, met lesprogramma’s van SCHOOL op SEEF, samen met de leerlingen heel hard gewerkt aan het bewust maken van het verkeer en de verkeersveiligheid. De lesprogramma’s zijn heel breed inzetbaar voor alle leeftijden. Leerzame filmpjes, verkeersplaten, uitleg in de klas en uiteraard ook oefenen in de praktijk helpt de kinderen zich veilig te gedragen in het verkeer…

Doen! maakt lijst bekend met alleen vrouwen.

donderdag 13 januari 2022 19:48

Doen! maakt vandaag met veel trots de kandidatenlijst bekend voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij valt tevens een mooie primeur te melden: de hele lijst bestaat uit vrouwelijke kandidaat raadsleden! In de afgelopen maanden is heel hard gewerkt aan de totstandkoming van deze lijst en het partijprogramma….

Noordwijker Jan van der Lippe haalt landelijke tv, geen fietsvergunning voor in de duinen.

donderdag 13 januari 2022 18:23

Noordwijker Jan van der Lippe is al een aardige bekendheid in Noordwijk zelf. Bijna dagelijks gaat hij op zijn speciaal aangepaste fiets naar de Waterleidingduinen om de vossen te bezoeken. Regelmatig plaats hij foto’s en filmpjes op facebook, en die worden massaal bekeken. Helaas stopt dat nu voorlopig omdat Jan voor dit jaar….

Noordwijk, Hillegom, Teylingen en Lisse sturen brandbrief aan premier.

donderdag 13 januari 2022 13:01

In een brandbrief roepen gemeenten Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen premier Rutte op om besluiten te nemen die rekening houden met de gevolgen van de lockdownmaatregelen. “Geef ondernemers een perspectief. Vanuit onze lokale verantwoordelijkheid zien wij dat deze situatie niet langer kan voortduren”. De brief is verstuurd voor de nieuwe persconferentie waar de nieuwe maatregelen worden bekend gemaakt….

Scouting Norvicus zamelt 22 januari statiegeld in.

donderdag 13 januari 2022 12:49

Op zaterdag 22 januari zamelt Scouting Norvicus statiegeldflessen in om het komende Nawaka 2022 te bekostigen. De jeugdleden gaan door Noordwijk heen om flessen op te halen. Dit doen ze van 10.00 tot 14.00 langs de deuren….

Genootschap Oud Noordwijk start crowdfundactie.

vrijdag 14 januari 2022 00:41

Het Genootschap Oud Noordwijk krijgt de kans om haar collectie uit te breiden met een aantal mooie kunstwerken. Het gaat om werken van verschillende kunstenaars die een band met Noordwijk hebben. Om dit te kunnen realiseren is het GON voor het eerst in haar bestaan een crowdfundactie gestart met als doel het benodigde bedrag van 3.500 euro op te halen. Donaties lopen via het crowdfundplatform voordekunst.nl….

Open dag bij Brouwer Company.

woensdag 12 januari 2022 20:49

Op zaterdag 22 januari aanstaande wordt er bij Brouwer Company een open dag georganiseerd. Kom een kijkje nemen binnen ons bedrijf en maak een proefrit in een touringcar!…

Open dag bij Brouwer Company.

zondag 16 januari 2022 00:45

Op zaterdag 22 januari aanstaande wordt er bij Brouwer Company een open dag georganiseerd. Kom een kijkje nemen binnen ons bedrijf en maak een proefrit in een touringcar!…

Bedrijven promoten zich op BON: ‘Zeeuw & Zeeuw Nissan Noordwijk’.

zaterdag 15 januari 2022 01:38

Bedrijven promoten zich op BON: ‘Zeeuw & Zeeuw Nissan Noordwijk’. Onlangs heeft zich een nieuwe adverteerder zich aangemeld bij de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijk. Wilt u uw bedrijf ook promoten op de meest bezochte nieuwswebsite van Noordwijk en omgeving, vraag hier om meer info. We willen graag kennis laten maken met ‘Zeeuw & Zeeuw Nissan Noordwijk’….

Nieuwe Stichting Burgerbelang Julianahofje Noordwijk maakt zich bekend bij de gemeente.

donderdag 13 januari 2022 00:20

Stichting Burgerbelang Julianahofje heeft zich voorgesteld aan het college en de gemeenteraad van de gemeente Noordwijk. De stichting behartigt onder meer de belangen van een aantal van de bewoners rond het plangebied Julianahof en de voorgenomen ontwikkelingen. De stichting zou het zeer op prijs stellen als zij kunnen participeren in de nieuwe plannen rondom de ontwikkeling van het plangebied….

VVV Noordwijk opent binnenkort op nieuwe locatie en zoekt ambassadeurs!

woensdag 12 januari 2022 18:07

Binnenkort kunnen bewoners en bezoekers voor informatie en inspiratie over Noordwijkerhout, Noordwijk en omgeving terecht op twee nieuwe VVV locaties. Begin juni zal VVV Noordwijkerhout openen aan de Havenstraat 10 in Noordwijkerhout. Hiervoor is vandaag de overeenkomst getekend door Arnoud Nolst Trenité van Metterwoon Vastgoed en Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing….

Gemeenteraad wordt op de hoogte gesteld van de uitdagingen binnen het leerlingenvervoer.

woensdag 12 januari 2022 17:25

Er zijn nog steeds serieuze uitdagingen binnen het leerlingenvervoer in de gemeente Noordwijk. Al eerder werden vragen van diverse fracties beantwoord over misstanden in het leerlingenvervoer. Met een brief wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen het leerlingenvervoer…

Drie 17-jarige verdachten van straatroven en bedreiging (o.a. in Noordwijk) aangehouden.

woensdag 12 januari 2022 17:09

Met de aanhouding van in totaal drie 17-jarige verdachten uit Sassenheim en Noordwijkerhout verwacht de districtsrecherche de verantwoordelijken voor twee berovingen en een bedreiging in Noordwijkerhout en in Noordwijk te hebben ingesloten. Een 21-jarige man uit Voorhout werd op zondag 24 oktober het slachtoffer ...

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (rouwbericht > 12-1-2022)

woensdag 12 januari 2022 12:37

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

Zangworkshop voor mannen bij Zanggroep Dune & Forest.

donderdag 13 januari 2022 09:44

Zanggroep Dune & Forest organiseert een zangworkshop voor mannen, op zaterdag 29 januari 2022 vanaf 15.00 uur in theater De Muze in Noordwijk. Daarin kunnen mannen kennismaken met het zingen van close harmony….

Gemeente Noordwijk: Rioolonderzoek naar drugs en alcoholgebruik.

dinsdag 11 januari 2022 16:59

Ook in de gemeente Noordwijk gaan specialisten van KWR het rioolwater analyseren om te bepalen hoe veel alcohol en drugs in Noordwijk gebruikt wordt. Dat blijkt uit de college-beantwoording van CDA-vragen. Bevestigen de data het beeld van de Stichting Brijder en de GGD?….

Gemeenteberichten Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk (week 2)

dinsdag 11 januari 2022 11:23

Per 1 januari 2019 plaatsen we na de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, nu ook de wekelijkse gemeenteberichten van de nieuwe Gemeente Noordwijk online op de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijk. Hiermee hopen we u nog meer en makkelijker op de hoogte te kunnen houden van het nieuws vanuit het gemeentehuis....

Brandweer weer op pad voor brandende kerstbomen, was dit de laatste??

maandag 10 januari 2022 21:41

Vanavond rond zes uur is de brandweer van Noordwijk ter plaatse gekomen aan de kop van de Hoofdstraat aan de kant van de Huis ter Duinstraat. Daar was een kerstboom en wat kerstkransen in de brand gestoken. De brandweer heeft de boel nageblust…

Zoekt u een baan? Bekijk de nieuwe Blik Op vacatures (Met spoed gevraagd: medewerker viswinkel)

maandag 10 januari 2022 17:19

Onder het menu-item 'BlikOp' staat de link naar de 'Blik Op vacatures' pagina, bent u zoek naar een baan dan bent u bij Blik Op Noordwijk op het juiste adres. De vacaturebank van Blik Op Noordwijk breidt zich steeds meer uit, regelmatig krijgen we nieuwe vacatures van bedrijven met een advertentie op BON. Bent u op zoek naar een baan? Blik Op Noordwijk....

GroenLinks Noordwijk: plan voor een eerlijker woningmarkt.

maandag 10 januari 2022 09:15

Fractieleider Louis Koppel van GroenLinks Noordwijk presenteerde afgelopen week samen met commissielid Charlotte Meiland hun plan om de sociale woningmarkt open te breken. Voortdurend op zoek naar oplossingen voor het chronische lokale tekort aan betaalbare woningen ontwikkelden ze een ambitieus plan. Een plan dat over de gemeentegrenzen reikt…

Update week 1: Coronanieuws en coronacijfers Duin- en Bollenstreek. (1878 besmettingen en 7 ziekenhuisopnames)

maandag 10 januari 2022 01:07

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke week een overzicht van de coronacijfers in Nederland. BON plaats op dit moment de totaal cijfers van de afgelopen week in een nieuwsitem. Mocht er aanleiding toe zijn dan melden we u het laatste nieuws tussendoor. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien....

Vervolg op ‘Chaos op Jan Kroonsplein compleet’.

zaterdag 08 januari 2022 19:49

Blablablabla…Een obligaat en bureaucratisch antwoord van de gemeente en projectleiding kregen de inwoners op hun klacht over de veiligheid en toegankelijkheid van het Jan Kroonsplein…..

Stem op Harry Admiraal als Persoon van het Jaar bij Leidsch Dagblad.

zaterdag 08 januari 2022 15:50

Voorzitter Harry Admiraal van Reddingsbrigade Noordwijk is genomineerd als Persoon van het jaar door het Leidsch Dagblad. Harry is het gezicht van de redders in Valkenburg tijdens de watersnoodramp deze zomer en draagt zijn nominatie dan ook op aan al die zeshonderd vrijwilligers van de Nationale Reddingsvloot die hebben geholpen bij de watersnood….

PUUR presenteert kopgroep verkiezingen.

donderdag 06 januari 2022 09:14

Kandidaten zijn afspiegeling van Noordwijkse samenleving. Met de presentatie van de kopgroep start PUUR de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. In de kopgroep van PUUR bevindt zich een diversiteit aan kandidaten uit de drie dorpen. Met verschillende achtergronden,…

Collectief ‘Transparant Bestuur Noordwijk’ vraagt in brief aan gemeenteraad om transparantie van bestuur.

vrijdag 07 januari 2022 18:16

Collectief ‘Transparant Bestuur Noordwijk’ heeft in een brief aan de gemeenteraad aangegeven dat In het afgelopen jaar  meermaals is gebleken dat bepaalde brieven niet (of pas veel later) worden geplaatst op de openbare en via de website van de gemeente voor iedereen toegankelijke lijst. Volgens het Collectief wordt hiermee in strijd met de vastgestelde regelgeving gehandeld…..

Blije gezichten door Kerstpakkettenactie.

vrijdag 07 januari 2022 08:59

In de week voor Kerstmis zijn zo’n 25 enthousiaste vrijwilligers hard bezig geweest om de aanmeldingen voor de Kerstpakketten en de Kerstattenties te verwerken. Op dinsdag werden ruim 200 pakketten ingepakt en nog dezelfde middag kon er gestart worden met het bezorgen van de pakketten en attenties. Uiteraard gebeurde dat…

KunstKlank zoekt een vice-voorzitter en een PR-medewerker.

donderdag 06 januari 2022 19:41

De stichting KunstKlank is sinds 1998 gevestigd in Noordwijk en brengt in jaarlijkse projecten professionele kunstenaars en (nog) niet professioneel talent samen. Binnen deze projecten worden elementen van podiumkunsten, beeldende kunsten en muziek gecombineerd….

Blijft het oude politiebureau aan de Oude Zeeweg behouden? CDA stelt vraag hierover.

donderdag 06 januari 2022 03:44

Het politiebureau aan de Oude Zeeweg is in een kenmerkende stijl gebouwd en de wijk die er naast ligt (Breloftpark) is dan ook in dezelfde stijl gebouwd. Hoewel dit gebouw niet op de monumentenlijst staat is de CDA fractie van mening dat dit pand wel beeldbepalend is. Toen het oude politiebureau aan de Oude Zeeweg door de gemeente…

Wijnspinsel Januari 2022 en online wijnproeverij Proef Italië!

donderdag 06 januari 2022 11:20

Goedendag, ik ben Linda Driebergen van De Oude Keuken. De Oude Keuken is een restaurant op afspraak en een cursuslocatie in Rijnsburg waar alles om wijn draait. Momenteel is heb ik, net als alle andere horeca ondernemers te maken met de maatregelen van het RIVM. Dat is heel jammer, maar er zijn nog veel andere manieren…

Online wijnproeverij Proef Italië!

woensdag 05 januari 2022 22:11

Een wijnavond waarin we door Italië reizen. Vanuit het Noorden met de beroemde Barolo’s via de Chianti streek naar het diepe zuiden, en niet te vergeten de eilanden Sicilië en Sardinië. Krijgt u al trek? 8 wijnen gaat u proeven! En wilt u er een kaasplankje bij? Geef dat dan aan op het opgave formulier….

Zoekt u een baan? Bekijk de nieuwe Blik Op vacatures (o.a. Zeeuw & Zeeuw)

donderdag 06 januari 2022 04:08

Onder het menu-item 'BlikOp' staat de link naar de 'Blik Op vacatures' pagina, bent u zoek naar een baan dan bent u bij Blik Op Noordwijk op het juiste adres. De vacaturebank van Blik Op Noordwijk breidt zich steeds meer uit, regelmatig krijgen we nieuwe vacatures van bedrijven met een advertentie op BON. Bent u op zoek naar een baan? Blik Op Noordwijk....

Bruisend Noordwijk presenteert de Kieslijst.

woensdag 05 januari 2022 21:50

De nieuwe partij Bruisend Noordwijk heeft tijdens de ledenvergadering van 5 januari ’22 de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. In volgorde bestaat deze nu uit de volgende personen:…

Vreedzaam ‘protest’ op het Vuurtorenplein.

woensdag 05 januari 2022 20:43

In een besloten groep was opgeroepen om vanavond om 1900 op het Vuurtorenplein ‘koffie te komen drinken’. Geen demonstratie maar een samenzijn met gelijkgestemden over de huidige maatregelen en het coronabeleid. In meerdere plaatsen in de regio was er vanavond een soortgelijke bijeenkomst, in Alphen aan den Rijn was een lichtjestocht georganiseerd…

Gemeenteberichten Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk (week 1)

dinsdag 04 januari 2022 17:44

Per 1 januari 2019 plaatsen we na de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, nu ook de wekelijkse gemeenteberichten van de nieuwe Gemeente Noordwijk online op de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijk. Hiermee hopen we u nog meer en makkelijker op de hoogte te kunnen houden van het nieuws vanuit het gemeentehuis....

Nieuwjaarswens van burgemeester Wendy Verkleij.

dinsdag 04 januari 2022 15:33

Onze burgemeester Wendy Verkleij schrijft een nieuwjaarswens aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk….

Niet versnipperen maar herplanten: 'Noordwijkse wilgentakken voor een beter klimaat'

dinsdag 04 januari 2022 12:17

Spontaan werd vorige week vanuit Noordwijk een bijdrage geleverd voor een beter klimaat. Op het Westeinde werd door de gemeente een aantal wilgen geknot. Een Noordwijkse vrijwilliger van de Stichting MEERgroen zag dit en wist, dat met de gesnoeide takken, in plaats van ze te versnipperen, een bijdrage kon worden geleverd aan de nationale bomenactie Meerbomen.nu…

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (rouwbericht > 4-1-2022)

dinsdag 04 januari 2022 11:43

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

CDA afdelingen Duin en Bollenstreek en Leiden: Sluit de kinderhartchirurgie van het LUMC niet!

dinsdag 04 januari 2022 07:34

In een gezamenlijke brief hebben verschillende CDA afdelingen in de Duin-en Bollenstreek en Leiden en diverse raadsleden van andere afdelingen de Tweede Kamer fractie van het CDA opgeroepen om er bij de minister op aan te dringen om het voorgenomen besluit om de afdeling kinderhartchirurgie in het LUMC te sluiten te heroverwegen….

Restaurant De Duinrand gaat grondig vernieuwen.

maandag 03 januari 2022 19:27

Restaurant De Duinrand langs de Duindamseweg/Duinweg gaat grondig vernieuwen. Er zijn vergevorderde plannen voor een nieuw hotel, een nieuw restaurant met een parkeerkelder….

Verontruste bewoners: Chaos op Jan Kroonsplein compleet.

maandag 03 januari 2022 17:32

‘Bewoners niet geïnformeerd, slechte woonomstandigheden en onveiligheid. Het is wachten op ongelukken’. Dat zegt ‘Tegengeluid aan Zee’ over de huidige situatie op het Jan Kroonsplein. Zonder omwonenden op de hoogte te stellen en met onmiddellijke ingang is het éénrichtingverkeer op het Jan Kroonsplein in Noordwijk losgelaten…

Bedrijven promoten zich op BON: ‘Opruimcoach In de Bollenstreek’.

maandag 03 januari 2022 14:29

Bedrijven promoten zich op BON: ‘Opruimcoach In de Bollenstreek’. Onlangs heeft zich een nieuwe adverteerder zich aangemeld bij de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijk. Wilt u uw bedrijf ook promoten op de meest bezochte nieuwswebsite van Noordwijk en omgeving, vraag hier om meer info. We willen graag kennis laten maken met ‘Opruimcoach In de Bollenstreek’….

Update week 52: Coronanieuws en coronacijfers Duin- en Bollenstreek. (Aantal besmettingen stijgt weer)

maandag 03 januari 2022 09:30

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke week een overzicht van de coronacijfers in Nederland. BON plaats op dit moment de totaal cijfers van de afgelopen week in een nieuwsitem. Mocht er aanleiding toe zijn dan melden we u het laatste nieuws tussendoor. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien....

GEZOCHT: De eerste baby van 2022 in de gemeente Noordwijk!

zondag 02 januari 2022 20:03

Precies een jaar geleden kwam Boaz Elmaliah op 3 januari als eerste baby van het jaar 2021 in Noordwijk ter wereld. De vraag is dus ook dit nieuwe jaar weer, is de eerste baby van 2022 al geboren in de gemeente Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk of moeten we nog even geduld hebben? Wie het weet mag het zeggen!….

Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Zandkasteel’.

zondag 02 januari 2022 12:40

Elke maand zal er van Erna Kagenaar uit Noordwijk een gedicht geplaatst worden op BlikOp Noordwijk. Erna schrijft gedichten waarbij Noordwijk centraal staat. Politiek, natuur of toerisme, alles kan voorbij komen. Met daarbij een toelichting hoe het gedicht tot stand is gekomen. Lees en geniet mee…..

Inschrijving 1e Duin en Bollen Vierdaagse geopend.

zondag 02 januari 2022 09:32

Op 1 januari is de inschrijving van de allereerste Duin en Bollen Vierdaagse geopend. Dit wandelfestijn wordt gehouden van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober 2022. De wandelaars doen alle dorpen aan in de Duin en Bollenstreek. De verwachting is dat de deelnemers daar warm onthaald worden….

Update foto's 2-1-22. Warme nieuwjaarsdag zorgt voor drukte en nieuwjaarsduiken op de stranden.

zondag 02 januari 2022 15:07

Ook dit jaar was er geen georganiseerde nieuwjaarsduik in verband met de maatregelen. Dat belette echter veel mensen niet om traditioneel op eigen gelegenheid voor een frisse duik te gaan. De buitentemperatuur was aangenaam te noemen, geen vrieskou het was maar liefst 14 graden. Alhoewel op het strand het windje best dun was….

Brandweer Noordwijk blust wederom in brand gestoken kerstbomen.

zaterdag 01 januari 2022 18:16

Dit jaar is er wederom geen traditionele Kerstboominzameling voor geld of lootjes, maar dat betekent niet dat je je kerstboom op straat mag gooien. Met als risico dat de bomen door kwajongens in brand worden gestoken en de brandweer weer mag uitrukken hiervoor. Het was vanmiddag raak op de skatebaan aan de Voorstraat….

Hulpdiensten helpen zieke vrouw op het strand.

zaterdag 01 januari 2022 17:48

Vanmiddag zijn de KNRM Noordwijk, de Reddingsbrigade Noordwijk en de ambulance ter plaatse gekomen bij de laatste afrit aan de Koningin Astrid Boulevard. Er was een melding binnen gekomen dat er een zieke vrouw op het strand zou liggen. De Reddingsbrigade moest even zoeken naar de juiste locatie, het bleek wat verder richting Katwijk dan doorgegeven was, maar gelukkig werd de vrouw gevonden….

Blik Op Noordwijk feliciteert Blik Op Noordwijkerhout met 2 miljoen bezoekers!

zaterdag 01 januari 2022 12:39

Blik Op Noordwijk feliciteert collega Gidie Vogels van Blik Op Noordwijkerhout/De Zilk met een record! In 2021 is de nieuwswebsite over de grens van 2 miljoen bezoekers gegaan. Blik Op Noordwijkerhout sluit dit 2e corona-jaar in 2021 toch uitermate positief af. De bezoekersaantallen van BON in het jubileumjaar van 2020 stegen met maar liefst 40% en ze zaten toen dicht tegen de grens van 2 miljoen bezoekers aan…

Jaarwisseling in de regio beheersbaar verlopen, ook in Noordwijk.

zaterdag 01 januari 2022 09:27

Op een paar enkele grote incidenten in de regio na, is de jaarwisseling in de regio Hollands Midden beheersbaar verlopen. Voor het tweede jaar op rij maakten de coronamaatregelen het verloop van oudejaarsavond vooraf onvoorspelbaar. Alle hulpdiensten en gemeenten hebben wederom intensief met elkaar samengewerkt om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen….

Kop-staart botsing N206, veroorzaker vlucht weg. (Foto’s + video)

zaterdag 01 januari 2022 03:51

In de nieuwjaarsnacht tegen half 3 werden de hulpdiensten ingeschakeld voor een ongeval op de N206 tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Een bestelbusje was achterop een ander busje geklapt. De veroorzaker van het ongeluk verliet de plaats van het ongeval en ging er via de sloot vandoor, het weiland in…..

Politie vindt in de gemeente Noordwijk wederom illegaal vuurwerk.

vrijdag 31 december 2021 12:08

Donderdag 30 december heeft het vuurwerkteam politie Leiden-Bollenstreek verschillende instappen gedaan in woningen waar illegaal vuurwerk lag opgeslagen. Ook in de gemeente Noordwijk werden verschillende woningen bezocht. In 1 woning werd maar liefst 93 kilo professioneel vuurwerk aangetroffen….

Brandweer Noordwijk assisteert bij woningbrand Noordwijkerhout, drie bewoners naar het ziekenhuis.

vrijdag 31 december 2021 00:46

Gisteravond, donderdag 30 december, kwam er rond kwart over 11 een melding binnen van een woningbrand aan de Vlashoven in Noordwijkerhout. Er werd direct groot opgeschaald, de tankautospuit en de ladderwagen van Brandweer Noordwijk zijn ter plaatse gekomen….

Kitesurfer lelijk gewond geraakt op strand van Noordwijk.

donderdag 30 december 2021 19:44

Vanmiddag rond 14.00 uur is het KustHulpVerleningsvoertuig (KHV) van de KNRM Noordwijk uitgerukt naar het strand om ambulancepersoneel te assisteren. Ter hoogte van het Gat van Palace (Strandafrit 13) was een kitesurfer hard ten val gekomen…

Op zoek naar een origineel presentje? Geef een E-chopper uitje cadeau!

woensdag 05 januari 2022 01:56

Ben jij op zoek naar een origineel cadeau en wil jij iemand op originele wijze verrassen? Bestel dan online de E-Chopper cadeaubon! Deze cadeaubon garandeert een geweldige ervaring met een hoge “wow” en “fun” factor op onze stoere e-choppers. Deze digitale cadeaubon is ideaal om te geven, en nog veel leuker om te krijgen!…

Hardleerse jongeman is voor de 2e keer een scooter kwijt.

donderdag 30 december 2021 12:17

Een jongeman is wel erg hardleers. Vannacht werd hij voor de vijfde keer aangehouden op een scooter voor hetzelfde vergrijp: rijden zonder rijbewijs. Afgelopen dinsdag was de vierde aanhouding, waarbij de scooter waar hij op reed in beslag werd genomen. Afgelopen nacht werd de jongeman gesignaleerd op de volgende opgevoerde snorscooter, met een mobieltje in zijn hand….

Jaaroverzicht 2021: de 10 best bekeken nieuwsitems van 2021.

donderdag 30 december 2021 09:23

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2021 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de  best bekeken nieuwsitems van alle kwartalen van het jaar 2021. Vandaag als laatste de top 10 van 2021...

Twee uitrukken bijna tegelijkertijd voor brandweer Noordwijk.

woensdag 29 december 2021 23:47

Vanavond tegen kwart voor 10 kwamen er, met slechts vier minuten tussen, twee meldingen voor de brandweer Noordwijk. De eerste melding betrof een buitenbrandje in de buurt van de Nieuwe Voorstraat, de tweede melding was een buitenbrandje Schiestraat….

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (rouwbericht > 31-12-2021)

vrijdag 31 december 2021 07:27

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

Gesignaleerde zeldzame Pestvogel levert drukte op in Vinkeveld.

woensdag 29 december 2021 10:32

Het is een drukte van belang in de wijk Vinkeveld. Veel vogelliefhebbers zijn afgekomen op de melding dat er een zeldzame Pestvogel is gesignaleerd, deze vogel willen de liefhebbers maar wat graag op de foto zetten….

Hart onder de riem van de gemeente Noordwijk (brief).

woensdag 29 december 2021 10:06

Een brief van de gemeente Noordwijk aan de inwoners, ondernemers en verenigingen, u leest de brief hieronder…

Illegaal vuurwerk in beslag genomen, o.a. 30 kilo in Noordwijk.

dinsdag 28 december 2021 22:09

Vandaag is de politie op volle sterkte druk bezig geweest met als doel (illegaal) vuurwerk op te sporen, verdachten aan te houden en op te treden tegen vuurwerkoverlast. Politie vanuit de noodhulp, het vuurwerkteam, het flexteam en een groep politiestudenten hebben zich voor dit doel ingezet….

Jaaroverzicht 2021: de 5 best bekeken nieuwsitems van de laatste vier maanden sept/okt/nov/dec.

dinsdag 28 december 2021 14:47

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2021 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van alle kwartalen van het jaar 2021...

Nieuwe milieupas 2022 voor inwoners gemeente Noordwijk.

dinsdag 28 december 2021 14:31

Meerlanden heeft uw nieuwe milieupas verzonden. Deze milieupas gebruikt u om ondergrondse containers te kunnen openen. En geeft u toegang tot de milieustraat in Katwijk en Noordwijkerhout (zie foto). In deze periode is het heel druk bij PostNL. De meeste passen zullen voor 1 januari 2022 bezorgd worden. Maar het kan - door de drukte rondom de feestdagen - gebeuren dat u uw milieupas niet voor 1 januari ontvangt...

Aan de klus en spullen nodig? Bij Praxis Noordwijk kan je terecht!

dinsdag 28 december 2021 10:02

Aan het klussen en spullen nodig? Bestellen en afhalen kan bij Praxis Noordwijk. Kijk hieronder op de poster voor alle mogelijkheden…

Gratis parkeren in Noordwijk rondom de jaarwisseling.

dinsdag 28 december 2021 09:05

In de gemeente Noordwijk is parkeren van dinsdag 28 december 2021 tot en met zaterdag 1 januari 2022 gratis. In verband met Oud en Nieuw worden alle parkeerautomaten geleegd en tijdelijk voorzien van een beschermkap. Er hoeft dus niet betaald te worden.

Leren en werken bij de Buitendienst gemeente Noordwijk? Pak nu je kans!

dinsdag 28 december 2021 08:56

In de toekomst wordt de arbeidsmarkt te krap voor de buitendienst van de gemeente Noordwijk. Ook door de vergrijzing wordt het in de toekomst lastiger om nieuwe werknemers te vinden. Daarom is Tim Hazenoot, werkzaam in de buitendienst van de gemeente Noordwijk, naarstig op zoek naar stagelopers die opgeleid willen worden in het vakgebied hovenier/stratenmaker/riolering….

Aangepaste dienstverlening gemeente Noordwijk.

maandag 27 december 2021 13:51

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is onze dienstverlening voorlopig beperkter dan u van ons gewend bent. U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Wij vragen u om alleen een afspraak te maken als het echt nodig is….

Update bouwplannen locatie Zilveren Kruis.

maandag 27 december 2021 12:29

De gemeenteraad is door B & W geïnformeerd over de laatste stand van zaken wat betreft de ontwikkeling locatie Zilveren Kruis langs de Van de Mortelstraat/Gooweg in Noordwijk. Onder voorwaarden is al eerder medewerking verleend aan de plannen van de nieuwbouw….

Jaaroverzicht 2021: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 3e kwartaal juli/aug/sept

maandag 27 december 2021 11:38

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2021 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2021...

Update week 51: Coronanieuws en coronacijfers Duin- en Bollenstreek. (Flinke daling aantal besmettingen)

maandag 27 december 2021 05:21

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke week een overzicht van de coronacijfers in Nederland. BON plaats op dit moment de totaal cijfers van de afgelopen week in een nieuwsitem. Mocht er aanleiding toe zijn dan melden we u het laatste nieuws tussendoor. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien....

Wederom ongeval op berucht kruispunt in Noordwijk.

zondag 26 december 2021 19:50

Op de kruising van de Nieuwe Zeeweg met de Duinweg zijn zondag aan het einde van de middag een fietsster en een auto met elkaar in botsing gekomen. Het is niet de eerste keer dat hier een ongeval plaatsvind, regelmatig is de kruising doelwit van ongevallen. Door de klap kwam de fietsster tegen de voorruit…

Jaaroverzicht 2021: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 2e kwartaal april/mei/juni

zondag 26 december 2021 10:36

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2021 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2021...

Kerstclip ‘My Grown up Christmas list’, een initiatief van landgoed Calorama en Kleynkoor Academy.

zaterdag 25 december 2021 10:57

Onze feeërieke kerstclip is opgenomen in de schemer op landgoed Calorama. Midden in de Lock Down, a childhood fantasy….

Politie neemt nepwapen in beslag in de duinen.

vrijdag 24 december 2021 15:06

De boswachter van Staatsbosbeheer Hollands Duin trof vanmiddag in de duinen een auto aan die op een vreemde plek stond geparkeerd. Na inspectie van het voertuig zag de boswachter een wapen op de bijrijdersstoel liggen. Daarop heeft de boswachter de politie ingeschakeld die ter plaatse is gekomen…

Stroomstoring treft buitengebied Noordwijk (2204) en een groot gedeelte Noordwijkerhout.

vrijdag 24 december 2021 12:36

Er is momenteel een grote stroomstoring in het buitengebied van Noordwijk (postcode 2204, Duindamseslag/Langevelderslag) en een groot gedeelte van Noordwijkerhout Liander laat weten dat het om een storing gaat en dat de monteur onderweg is. De verwachting is dat de stroomstoring rond half 3 verholpen is….

Carnavalsverenigingen nog in onzekerheid over het wel of niet doorgaan van carnaval 2022.

vrijdag 24 december 2021 12:17

De Carnavalsverenigingen van Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk hebben deze week met elkaar en burgemeester Wendy Verkleij online overleg gehad over het komende carnavalsseizoen. Uitkomst van dit overleg is dat er nu nog geen duidelijkheid is. Besloten is de eerste volgende persconferentie van het kabinet, verwachting 7 januari a.s., af te wachten. Daarna volgt snel een gezamenlijk besluit en is duidelijk...

Georganiseerd bedrijfsleven maakt een vuist met Manifest Bereikbaarheid Bollenstreek: Waar een wil is, is een ’weg’……

vrijdag 24 december 2021 11:21

14 organisaties uit het bedrijfsleven in de Bollenstreek hebben de krachten gebundeld en hun plan voor een betere bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek vastgelegd in een manifest. Acht verbeterprojecten moeten worden uitgevoerd. Het is tijd om daar nu mee aan de slag te gaan vanuit het brede belang van de regio. Lokale afwegingen mogen dat niet belemmeren...

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand Julianastraat.

donderdag 23 december 2021 20:39

Brandweer Noordwijk is vanavond met de tankautospuit en de ladderwagen ter plaatse gekomen in de Julianastraat voor een melding van een schoorsteenbrand. 

Eis van 40 maanden tegen brandstichter beddenzaak Noordwijk.

donderdag 23 december 2021 15:58

Een 42-jarige Lissenaar en een 55-jarige Noordwijker worden ervan verdacht op 30 april 2018 brand te hebben gesticht in een beddenzaak in de Hoofdstraat in Noordwijk. De kwestie trok meteen de aandacht omdat de eigenaar van het pand de beddenzaak wilde laten ontruimen in verband met achterstallige huur.....

Jaaroverzicht 2021: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 1e kwartaal jan/feb/mrt.

zaterdag 25 december 2021 01:55

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2021 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2021...

11/11 baby CV De Noortukkers is bekend!

donderdag 23 december 2021 14:38

Als vereniging hebben wij helaas het liedjesfestival en de nieuwjaarsreceptie vanwege de huidige corona maatregelen moeten verplaatsen. Gelukkig is er ook nog mooi nieuws te melden! Nova Anna van Dam is een échte 11-11-baby. Haar trotse ouders Martin & Ellen stuurden snel haar geboortekaartje naar De Noortukkers…

Brandweer haalt jongen van dak Noordwijkse School.

woensdag 22 december 2021 18:56

De brandweer van Noordwijk is vanavond ter plaatse gekomen bij de Noordwijkse School in de Hoogwakersbosstraat na een melding dat er een jongen vast zat op het dak en niet meer naar beneden kon….

Brouwer Company organiseert Kerst Drive Thru voor medewerkers. (foto's+filmpje)

woensdag 22 december 2021 19:36

Helaas door de coronamaatregelen ook dit jaar geen bijeenkomst met alle medewerkers om het einde van het jaar af te sluiten. Maar Brouwer Company in Noordwijk had een mooie oplossing om toch alle medewerkers te kunnen bedanken voor alle steun in het afgelopen jaar. De wasstraat op het terrein van Brouwer was volledig in kerstsfeer gebracht. Met de auto konden de medewerkers door de wasstraat...

Nieuwe partij: Partij voor de Inwoners: burgers op de eerste plaats.

woensdag 22 december 2021 14:22

Aan de komende Gemeenteraadverkiezingen in Noordwijk gaat een nieuwe –100% lokale partij–deelnemen, de Partij voor de Inwoners. Lijsttrekker is Alfons Morssink: “De huidige kwaliteit van politiek en bestuur roept hard om verbetering.”…

Noordwijkse ondernemers doneren € 3.000,00 aan drie lokale doelen.

donderdag 23 december 2021 07:49

Vorig jaar sloot de NOV het jaar af met een actie voor het goede doel. De van de Voedselbank afhankelijke gezinnen kregen het Noordwijks Kerstdiner cadeau. Het bestuur van de NOV wil ook dit jaar een bijdrage leveren aan lokale doelen. De ‘feelgood kerstgroet’ vanuit het bedrijfsleven naar de Noordwijkers bestaat dit jaar uit de NOV-loterij….

Kerstboominzameling 2022, gemeente Noordwijk.

woensdag 29 december 2021 07:30

Vanwege corona verloopt de kerstboominzameling in 2022 anders dan normaal. Er komen geen locaties waar kerstbomen kunnen worden ingeleverd. De bomen worden op de onderstaande dagen opgehaald….

Gemeenteberichten Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk (week 51)

woensdag 22 december 2021 07:25

Per 1 januari 2019 plaatsen we na de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, nu ook de wekelijkse gemeenteberichten van de nieuwe Gemeente Noordwijk online op de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijk. Hiermee hopen we u nog meer en makkelijker op de hoogte te kunnen houden van het nieuws vanuit het gemeentehuis....

De Bibliotheek Bollenstreek is open.

woensdag 22 december 2021 07:16

De coronamaatregelen zijn vanaf 19 december aangescherpt. Nederland is tot en met 14 januari 2022 in lock down. De bibliotheken blijven gelukkig open. Naast het lenen en terugbrengen van boeken zijn er voor zowel leden als niet-leden rustige plekken om te werken of studeren en er kan gebruik gemaakt worden van computers met internet en printer….

Gaslekkage in de Zoutmanstraat.

dinsdag 21 december 2021 18:30

Vanavond zijn brandweer en politie ter plaatse gekomen in de Zoutmanstraat/Prins Bernhardstraat wegens een gaslekkage. Bij een verdeelstation in de Zoutmanstraat werd inderdaad gas gemeten door de brandweer….

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.