Datum: 23-09-2023 - 22:36

Column Alexander van der Pijl: 'Snelle stoet’.

Josefien (58) was een milieubewuste dame, die gek was op allerlei techniek. Zij had vaak de nieuwste gadgets. De beste laptop, de nieuwste smartphone, noem maar op. Als je problemen had met je computer of telefoon, dan kon je het beste even contact opnemen met Josefien. Zij kwam er altijd wel uit. Zij had een zeer goede functie bij een groot mediabedrijf en zorgde ervoor dat ze met haar collega’s altijd haar tijd vooruit was….

Josefien was al een paar jaar ziek en zij had haar uitvaart al ruim van tevoren gepland. Ze had een plekje uitgekozen op Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk en een mooie rouwdoek had ze ook al gevonden.

De rouwstoet moest wel een stuk rijden. Josefien woonde met haar gezin in Leiden en dat is toch best een afstand naar de begraafplaats. Maar dat was ‘t allemaal waard, had Josefien gezegd: “Een unieke plek, daar mag je best een stuk voor reizen.” Zelf reed Josefien maar al te graag auto. De rouwauto moest een Tesla zijn. Duurzaam en snel, had ze gezegd. Zelf heb ik er ook een.

Op de dag van de uitvaart deed George, de zoon van Josefien, een bijzonder verzoek. “Mama was trots op haar Tesla en reed bij het stoplicht altijd iedereen eruit. Luid lachend trok ze op en genoot van de snelheid. Zou je wellicht met de rouwtesla bij de stoplichten ook zo snel mogelijk willen optrekken?” En tja, wat moet je dan, als je zo’n verzoek krijgt…?

We waren ruim op tijd op de begraafplaats.

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.