Datum: 23-09-2023 - 22:33

Column Dunweg Uitvaartzorg: ‘Circle of life’.

Er stond een dame met een bos bloemen aan de deur van het uitvaartcentrum. “Deze bloemen zijn voor mevrouw Dekker” zei ze. “Dat is mijn vriendin en als het goed is ligt ze bij Dunweg opgebaard.” Ik nam de bloemen aan en vertelde dat ik deze bij haar vriendin zou neerleggen….

“Weet je eigenlijk wel wie ik ben?” vroeg de dame vooroverbuigend en steunend op haar rollator. “U heeft een bekend gezicht” probeerde ik. “Nou,” zei ze, “ik ben de eerste die jou heeft aangeraakt! Aangezien nog nooit eerder iemand zoiets tegen mij gezegd had, bleef ik even met mijn mond vol tanden staan. Daar had ik niet direct een antwoord op.

“Weet u dat zeker?” vroeg ik nog, vermoedend dat zij wellicht in de war was. “Jazeker. In februari 1973 ben je samen met je broer geboren en was ík de vroedvrouw.” Toen werd het mij duidelijk en de dame en ik spraken over de tijd die voorbij gevlogen was. Uiteraard kreeg ik ook de vraag of mijn vader nog leefde. “Jazeker,” zei ik, “ik zal de hartelijke groeten doen.” Ze vertelde nog hoeveel kinderen zij wel niet op de wereld had geholpen en dat zij nog op hoge leeftijd actief was geweest. Wat een kra(m)nige vrouw.

“Nou, fijne dag Alexander en hopelijk tot ziens. Ik heb alles al bij jou geregeld, mocht mij iets overkomen. Maar voorlopig kom ik nog niet!” “Nee hoor,” zei ik glimlachend, “dat spreken we zo af.” “En weet je wat nu zo’n bijzondere gedachte is? Ik heb jou als eerste aangeraakt en ik weet dat jij mij als laatste kan aanraken.”

En weer stond ik met mijn mond vol tanden.

The circle of life…

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

www.vanderputtenendunweg.nl 

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl
Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.