Datum: 27-07-2021 - 07:48

Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Heel ver weg en toch dichtbij’.

Oma Leen (101) was overleden ten gevolge van corona. Na haar hele leven zelfstandig gewoond te hebben, was ze plotseling gevallen. Na opname in het ziekenhuis kreeg zij corona bovendien en enkele weken later overleed zij. Gelukkig konden haar dochters nog afscheid nemen. Weliswaar in witte overalls met maskers, maar zo konden zij haar tenminste nog even vasthouden....

Jaren geleden hadden wij de uitvaart van Leen al voorbereid, maar vanwege de coronamaatregelen moesten we nu toch wat zaken aanpassen. De (klein- en achterklein)kinderen uit Amerika en Canada konden bijvoorbeeld niet komen en slechts een klein deel van haar grote familie mocht fysiek bij het afscheid aanwezig zijn. 

De dag van de uitvaart was daar en de sprekers kwamen om beurten naar voren. Herinneringen werden opgehaald en de familieleden in Amerika en Canada konden via een livestream toch de afscheidsdienst bijwonen. 
Ik keek de aula in. Om de 1,5 meter een stoel. Rondom de kist van Leen lagen bloemen van iedereen. Wat zou het hier vol gestaan hebben als alle familieleden er wél bij hadden mogen zijn. 
Na de laatste spreker kwamen de dragers binnen. We stelden ons op om Leen naar haar laatste rustplaats te begeleiden en tijdens ‘We'll meet again’ liepen we naar buiten.

Ineens kreeg ik een idee. Ik draaide mij om en vroeg aan de familieleden of ze nog één keer achterom wilden kijken, naar de camera. We zwaaiden naar de familie in Amerika en Canada en spontaan riepen de familieleden nog wat lieve woorden. 

Heel ver weg, maar toch zo dichtbij.

Inloopspreekuur
Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

www.vanderputtenendunweg.nl 

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl
Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.