Datum: 28-09-2023 - 03:45

Energiecoaches aan het woord: Anita van der Wal.

In deze wekelijkse column komt steeds een andere energiecoach aan het woord om te vertellen over zijn of haar ervaringen op het gebied van energiebesparing. Deze week: Anita van der Wal....

Hoe houden thuisstuderende kinderen het warm in hun slaapkamer?

In dit huishouden hebben we een typisch probleem dat door de Coronaregels veroorzaakt wordt. Drie schoolgaande kinderen zitten de hele dag thuis op hun eigen kamer huiswerk te maken en ze vinden dat het beneden in de woonkamer aangenamer is dan in hun kamer. Ze zitten stil achter hun computers en hebben koude voeten. Tja, de radiatoren in hun kamers zijn berekend op het gebruik als slaapkamer. Ze zijn klein en alleen direct bij de radiator is het wel lekker.

De ouders hebben al bedacht dat ze bij de cv-ketel de temperatuur van het water wel hoger kunnen zetten. Hoe je dat doet staat in een grappig filmpje op het internet. Natuurlijk is een watertemperatuur van 60 graden is in de meeste gevallen prima en niet te duur. Als je het water in plaats van 60 graden wel 80 graden heet laat worden, dan worden de radiatoren boven ook warmer. Maar, gaat energienota dan niet omhoog? Is er een andere oplossing te bedenken? Ja, hier kunnen zogeheten radiatorventilatoren ’speed comforts’ of ‘climate boosters’ of ‘heat fans’ wel een handje helpen. Het zijn kleine apparaatjes die je onder de radiator klikt. Zodra de radiator warm wordt gaan ze draaien en blazen zo de warme lucht door de hele kamer. Dan heb je veel sneller een behaaglijk gevoel. Maar ja, die kosten ook wel wat. Volgens informatie op het internet ben je uiteindelijk goedkoper uit. Het is ook niet zo’n gek idee om een kruik met heet water op de grond te leggen en daar je voeten op te zetten. Verreweg de goedkoopste en echt heel doeltreffende oplossing.

Afspraak maken
Is uw belangstelling gewekt, dan kunt u geheel vrijblijvend, belangeloos en kosteloos een afspraak maken. De energiecoaches hebben hun gebied onderverdeeld in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt uw afspraak maken via bespaarafspraak.nl/noordwijk

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.