×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 456 niet laden

Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Bitterballenverzekering?'

Ik werd uitgenodigd door Fietje (69) om haar uitvaartwensen vast te komen leggen. “We moeten het nu maar eens gaan regelen” zei ze. De koffie stond klaar en een grote schoenendoos stond op tafel. “Ik wil alles bij Dunweg en voor alle aanwezigen na de dienst dan een fijn samenzijn in jullie tuin.” “Dat is geen probleem” zei ik....

“De dienst zelf kunnen we bij mooi weer overigens ook in de tuin doen.” “Geweldig,” zei Fietje, “zorg maar dat je genoeg drankjes en bitterballen in huis hebt, want ik ken zo veel mensen.” Bij het nakijken van de schoenendoos bleek het allemaal niet zo rooskleurig. De levensverzekering was eerder in slechtere tijden al uitgekeerd en de andere uitvaartpolissen waren niet toereikend.

“Kan ik niet bij je lenen?” vroeg Fietje schaterlachend. “Nou, dat wordt lastig, maar je kunt wel geld opzij zetten met ons depositofonds.” “Ja lieve schat, het is toch vreselijk.” reageerde Fietje. “Die polis van de RVS, daar kan ik net aan de bitterballen van betalen!”

Sindsdien stortte Fietje geregeld geld in het depositofonds. Dit hield zij jarenlang vol, tot het doel bereikt was. Ruim nadat zij gestopt was met geld reserveren, stopte Fietje ook met leven. Ze werd 83 jaar.

Op haar uitvaart moest ik haar eigen tekst voordragen en kondigde ik haar favoriete nummers aan. Julio Iglesias was haar idool. Na de uitvaart moesten wij met z’n allen een toost uitbrengen. Namens Fietje proostte ik op het leven en het dankwoord was gericht aan een ieder die iets bijzonders in haar leven had betekend.

Toen ook RVS Verzekeringen aan bod kwam, keken de belangstellenden mij met verbazing aan, maar ik ging door: “Ik wil graag namens Fietje RVS Verzekeringen bedanken voor het sponsoren van de bitterballen.”

Nu voor later
Heeft ú al nagedacht over uw uitvaartwensen? U kunt kosteloos ons wensenboekje Nu voor later aanvragen. Wij helpen u graag op weg.

• 0252 - 413 213

www.vanderputtenendunweg.nl