Datum: 28-09-2023 - 02:19

Energiecoaches aan het woord: Sjaak Geerlings - Dat geld laat je toch niet liggen!

In deze tweewekelijkse column komt steeds een andere energiecoach aan het woord om te vertellen over zijn of haar ervaringen op het gebied van energiebesparing. De spits wordt afgebeten door Sjaak Geerlings....

In het laatste kwartaal van 2020 hebben 13 vrouwen en mannen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk de training Energiecoach gevolgd. Deze training werd gegeven door Lisa Kouwenberg en Imke Tegels van SME en werd mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Noordwijk, vertegenwoordigd door Julian Spierenburg. De energiecoach helpt huiseigenaren en huurders in de gemeente Noordwijk middels een energiegesprek bij het vinden van energiebesparende maatregelen in hun woning.

Deze energiebesparende maatregelen hebben betrekking op kleine maatregelen met betrekking tot verlichting, verwarming en waterverbruik en op grotere energetische maatregelen zoals, dubbele beglazing, gevel- en dakisolatie, vervangen van een cv-ketel etc.

De energiecoach komt bij u langs voor een energiegesprek, het energiegesprek wordt gehouden aan de hand van een checklist en duurt ongeveer een uur. Het gesprek kan in deze Coronatijd ook gehouden worden via Skype, MS Teams, Zoom of telefonisch.

Inmiddels zijn er vanaf het begin van dit jaar al een aantal energiegesprekken gehouden.

Het doel is vooral om de mensen na te laten denken en bewust te laten worden over het gebruik van energie en hoe we hierop kunnen besparen.

Het gaat tenslotte om onze wereld, ons zelf, onze kinderen, onze kleinkinderen en ook niet onbelangrijk onze portemonnee.

In een volgende column wordt nader ingegaan op ervaringen uit een energiegesprek en voorbeelden van te treffen maatregelen.

Is uw belangstelling gewekt dan kunt u geheel vrijblijvend, belangeloos en kosteloos een afspraak maken. De energiecoaches hebben hun gebied onderverdeeld in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt uw afspraak maken via  bespaarafspraak.nl/noordwijk/

Wij staan voor u klaar!

Sjaak Geerlings

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.