×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 456 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 454 niet laden

Column Alexander van der Pijl: 'Spelen en begraven’.

De natuurbegraafplaats is voor iedereen. Niet alleen wordt er begraven, maar ook komen mensen om te wandelen en van de natuur te genieten. En kinderen om te spelen op de natuurspeelplaats....

Zo reed ik onlangs met de e-car mijn inspectieronde over het terrein van Geestmerloo. We kijken dan of er geen rommel is achtergelaten door bezoekers. Of het terrein er nog netjes bij ligt. Aangekomen bij het speelterrein, zag ik een jongen die riep dat hij wel met mij mee wilde rijden; hij had nog nooit op een golfkar gereden. “Tuurlijk mag dat”, zei ik. Zijn moeder knikte instemmend en ik gaf aan dat we zo weer terug zouden zijn.

“Goedemorgen,” zei ik, “was je lekker aan het spelen?” Hij knikte ja. “En welk speeltoestel vind je het leukst?” “De kabelbaan!” klonk direct. “Ik heet trouwens Alexander, hoe heet jij?” vroeg ik hem. “Ik ben Luc.” “Weet je wat dit is, Luc? Het terrein waar we nu over rijden?” “Ja,” zei Luc, “volgens mij is dit een begraafplaats.” “Dat klopt. En wel een heel bijzondere, want hier zie je geen stenen op de graven.” “Nee,” zei Luc, “maar dat zou ook niet chill zijn, als je hier aan het spelen bent en je ziet aan de overkant van het water die stenen staan.” Inwendig moest ik lachen om zijn opmerking.

Luc leek oprecht geïnteresseerd, dus ik vertelde: “We hebben dit terrein aangelegd zodat je hier kunt begraven, natuurbegraven. Iedereen kan zijn eigen plekje kiezen en dan komt er alleen maar een houten schijf met je naam op die plek te liggen.” “O ja? En gaat het goed?” vroeg Luc. “Jazeker,” reageerde ik lachend, “er is veel belangstelling.”

“Maar eh, Alexander… als er nou heel veel begraafplaatsen komen, komen er dan ook meer speeltoestellen…?”

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg