Datum: 02-10-2023 - 09:23

Column Notaris Timmers: ‘Een roodgloeiende telefoon.....’

De laatste column "Box 3 is mijn kindje... met straf?" (zie Column september 2020) over de Spaargeld BV zorgde voor een roodgloeiende telefoon. Ook in onze mailbox mochten we hierover veel berichten ontvangen. Nederland is duidelijk op zoek naar oplossingen om het (familie)vermogen veilig te stellen en te ontkomen aan de box 3-heffing en/of de betaling van een hoge eigen bijdrage....

Of het nu om het vermogen van jezelf gaat of om het vermogen van je ouders, oplossingen zijn er. Ook voor het verkrijgen van (extra) toeslagen. Het is inmiddels niet meer de vraag of het geld oplevert, maar hoeveel geld het oplevert…

Goed advies spaargeld BV doet wonderen

Een veel gestelde vraag was of wij als notariskantoor weer lezingen gaan geven. De afgelopen 7 jaar hebben wij dit met plezier gedaan, maar – zoals je misschien al verwacht – kunnen de lezingen in verband met corona dit jaar niet doorgaan.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je bij vragen over je persoonlijke situatie altijd vrijblijvend met ons contact kunt opnemen. Een (telefonische) afspraak is zo ingepland. En komt deze afspraak je 's avonds beter uit, dan is dat ook mogelijk.

Vakpers blijft positief

Ook de vakpers blijft onverminderd positief over de spaargeld BV, zoals FiscAlert: "Een Spaargeld BV is eenvoudig en tegen relatief lage kosten op te richten en levert al snel duizenden euro’s per jaar op".

De rekenmodellen op MFAS zijn duidelijk: als je € 250.000 in de spaargeld BV onderbrengt bespaar je zo’n € 22.000 over een periode van 10 jaar alleen al aan inkomstenbelasting. Het verkrijgen van toeslagen of besparing van eigen bijdrage is dan nog niet eens meegenomen. Ook is geen rekening gehouden met het slim beleggen met geleend geld vanuit de spaargeld BV. En ja, de jaarlijks kosten van de spaargeld BV zijn in de uitkomst meegenomen.

De toekomst van box 3

Al jaren wordt er gezocht naar een oplossing om de box 3-heffing voor spaarders eerlijker te maken, maar zoals je al raadt: zonder resultaat. Ook zijn de veelbelovende box 3-plannen die voor 2022 gepland stonden (een apart laag tarief voor spaargeld) van de baan. Ieder belastingplan tot nu toe haalt het niet. Onze inschatting is dat het nog wel enkele jaren zal duren, voordat er een eerlijk stelsel komt.

En pas op met het goedmakertje waarbij wordt gezegd dat als je minder dan € 220.000 per persoon bezit, je er op vooruit gaat. Je betaalt nog steeds veel geld over je spaargeld, weliswaar ietsje minder, maar de belastingdruk is en blijft te hoog. We hebben het nog niet eens over de negatieve rente en de bankkosten. Maar nu weet je dat je daar (met ons) wat aan kunt doen!

Om toch een klein beetje in herhaling te vallen: de peildatum voor de overheid is 1 januari 2021. Dit betekent dat de spaargeld BV voor deze datum moet zijn opgericht.

Ook in deze periode denken wij in persoonlijke oplossingen met u mee. Wij zijn gewoon bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op doordeweekse dagen via 0252 – 414 008 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie zie de website of facebookpagina van Notaris Timmers.

.

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie zie de website of facebookpagina van Notaris Timmers.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Noordwijkerhout", "dateCreated": "2020-10-15 06:28:36", "image": "/media/k2/items/cache/1ab8f882c1a93d36a70373bf5bb9904b_L.jpg" }

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.