×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 456 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 454 niet laden

Column Alexander van der Pijl: 'Verkeerde naam?’

 

George (63) overleed plotseling tijdens een zakenreis in Amerika. George was getrouwd met Linda (52). Voor George was dit zijn tweede huwelijk. Het duurde een aantal weken voordat het lichaam van George werd gerepatrieerd naar Nederland. De uitvaart was in het Gooi, waar het eigen bedrijf van George plaats bood voor genoeg gasten....

Samen met zijn vrienden was George bekend en berucht in de plaatselijke horeca. Er waren bij de afscheidsdienst foto’s, filmpjes en bijzondere toespraken van zakenrelaties en golfvrienden. Wat een humor, ik heb zelden zo moeten lachen tijdens een uitvaart.

Er waren veel bloemstukken aanwezig bij het afscheid. Eén stuk kon ik niet thuisbrengen. Een groot rozenstuk met op de linten de volgende tekst: ‘Dag allerliefste. Jouw grote liefde, Joëlle.’

Ik begreep het niet, want er was al een soortgelijk bloemstuk van Linda. Wellicht had onze bloemist een naam verwisseld. Bij nabellen bleek er een andere leverancier te zijn. Wat een raadsel. Ik kon er op dat moment niets van maken.

De uitvaart begon en ik had mijn focus bij alle details. Gelukkig liep alles vlekkeloos en toen we bij het graf wegliepen bracht ik de familie naar het plaatselijke restaurant. Samen genoten zij van de hapjes en de lijfdrank van George, rosé.

Toen ik terugliep naar het graf, om de linten en kaarten van de bloemstukken te verzamelen, trof ik daar een mooi geklede jongedame aan. Ze droeg hoge hakken, een grote zonnebril en de geur van een bijzonder parfum. “Kan ik u helpen mevrouw?” “Nee hoor, maar ik blijf nog even als dat mag.” “Ja hoor, natuurlijk mag dat” zei ik.

Ze gaf mij een hand en stelde zich voor. “Ik ben Joëlle”.

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg