×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 456 niet laden
JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 454 niet laden

Column Alexander van der Pijl: Waarom nou jij?

Ik kwam op bezoek bij Cor (84) en Jannie (79). Cor was al jarenlang bedlegerig en Jannie was al die tijd zijn steun en toeverlaat. Zij was nog vol energie, want naast haar zorg voor Cor, was ze een bezige bij in het vrijwilligerswerk in haar woonplaats. Cor belde mij, omdat hij inmiddels opgegeven was en nog maar een paar maanden te leven had; hij wilde alles regelen....

Hij was een goedlachse Amsterdammer, die op humoristische wijze het gesprek inging. Haalde anekdotes over vroeger aan en wijsheden die hij maar al te graag op mij over wilde brengen. “Geniet van het leven, het duurt maar even”, zei hij met een grote dosis zelfspot. In de dagen na ons gesprek belde hij mij regelmatig. Hij wilde Jannie gewoon goed verzorgd achterlaten. “Alexander,” zei hij dan, “doe maar geen advertentie in De Telegraaf, dat is mij te gortig. Mijn vrienden krijgen toch al een rouwkaart.” Of twee dagen later aan de telefoon: “Ik ben er nog hoor, Alexander! Ik ga nog even wat wijzigen. Het worden bitterballen in plaats van cake.”

Zaterdagmorgen ging mijn telefoon. Ik keek op mijn scherm, zag de naam van Cor verschijnen en nam de telefoon aan: “Met Alexander.” “Dag lieve jongen, ik ben er nog… maar Jannie is niet meer.” Ik wist niet wat ik hoorde. We hadden alles zo goed voorbereid om Jannie te ontlasten en nu dit… Jannie was in haar slaap overleden.

Samen met Cor regelden wij een uitvaart voor zijn Jannie. Na afloop zei hij: “Dankjewel lieve jongen, kom mij ook maar gauw halen.” Afgelopen dinsdag ging mijn telefoon. Nummer onbekend. “Hallo Alexander, je spreekt met de zus van Cor. Cor is naar Jannie gegaan.”

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 9.00 - 10.00 uur een inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

• Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse 

Alexander van der Pijl
Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg