Datum: 02-10-2023 - 08:57

Column Notaris Timmers: Voorkom onnodig belasting betalen, geef je op voor de lezingen.

 Ook dit jaar zijn we weer begonnen met het geven van lezingen over hoe je slim kunt omgaan met je vermogen. Tijdens de eerste lezingen kwamen er enthousiaste reacties uit het publiek over de mogelijkheden van een spaargeld BV. Ook bleek het belang van het levenstestament bij velen nog onbekend. Onze lezingen nog niet bijgewoond? De data voor de eerstkomende lezingen zijn:...

dinsdag 5 november 15.00 uur (nog 3 plaatsen vrij), donderdag 14 november van 19.30 – 21.30 uur en donderdag 21 november van 19.30 – 21.30 uur. Kijk voor meer informatie op onze website (www.notaristimmers.nl).

Stilzitten kost geld 

Tijdens de lezingen wordt in duidelijke taal en aan de hand van meerdere voorbeelden een toelichting gegeven waarom "stilzitten" geld kost. Hierbij wordt ook gekeken naar het groter geheel en hoe je om moet gaan met toekomstige wijzigingen. Uiteraard ontbreken de praktische tips en praktijkvoorbeelden niet. De aanwezigen gaven aan dat zij het prettig vonden dat er ruimte en gelegenheid was tot het stellen van vragen. De vele berichten in de media over dit onderwerp zorgen voor veel onduidelijkheid. De beantwoording van de vragen en de oplossingen/mogelijkheden die werden gegeven zorgden voor duidelijkheid én eye-openers. De boodschap: Wie stil zit, betaalt teveel belasting!

De spaargeld BV

Tijdens de lezingen wordt aangegeven hoe op een slimme manier onnodig belasting betalen over je vermogen in box 3 kan worden voorkomen, bijvoorbeeld door belastingvrij je vermogen van box 3 over te hevelen naar box 2. Het grote voordeel van box 2 op dit moment is dat daar je vermogen (wél) belast wordt tegen de opbrengst die je daadwerkelijk ontvangt. De gemaakte kosten mag je hiervan aftrekken. Dus als je geen rente ontvangt, betaal je ook geen belasting. Interessant is dat de vennootschapsbelasting in de komende jaren nog lager wordt ook.

Het levenstestament

Een levenstestament, iedereen hoort er wat over, maar wat je er precies mee kan en waarom het belangrijk is er één te hebben, dat lijkt nog niet bekend. Ook denken veel mensen dat zij al een levenstestament hebben. Niets is minder waar: een testament is namelijk geen levenstestament. Een testament werkt alleen bij je overlijden. Een levenstestament werkt tijdens je leven en is een volmacht aan de personen, die je het meest vertrouwt. Zij kunnen gebruik maken van deze volmacht als je zelf niet meer bij machte bent je eigen zaken te regelen. Wat als je geen levenstestament hebt? Dan moet je langs de rechter en die wijst een bewindvoerder aan. De flexibiliteit om te kunnen handelen is beperkt, fiscaal kan je niet slim met het vermogen omgaan en jaarlijks moet je je hele "hebben en houden" overlegd worden aan de rechter. Vooral het laatste wordt als bezwarend ervaren. Samengevat: een levenstestament zorgt ervoor dat altijd iemand voor je kan zorgen, je (gevolmachtigde) fiscaal slim om kan gaan met het vermogen en de rechter buiten beeld blijft.

Lezing bijwonen of wilt u uw gegevens achterlaten, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0252 – 414 008. 

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie zie de website van Notaris Timmers.

of 0252 – 414 008. 

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie zie de website van Notaris Timmers.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Noordwijkerhout", "dateCreated": "2019-10-22 08:27:38", "image": "/media/k2/items/cache/08934a576905a850ca249fe874458306_L.jpg" }

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.