Datum: 08-06-2023 - 06:50

Column Alexander van der Pijl: Een nieuw begin.

Wanneer een partner komt te overlijden, dan is dat voor degene die achterblijft emotioneel en soms ook fysiek zwaar. Kan ik hier nog blijven wonen? Wat verandert er aan mijn persoonlijke situatie? Hoe gaat mijn pensioen er nu uitzien? Of men wil of niet, er breekt een nieuwe periode aan. De sieraden van de overledene worden veelal verdeeld onder de nabestaanden....

Meestal gaan de sieraden naar de partner. Zo heeft een trouwring een grote emotionele waarde. Tenslotte heeft de partner deze gedragen als teken van verbondenheid en liefde. Voor de weduwe of weduwnaar is de ring te groot of te klein om zelf te kunnen dragen. Wat je dan ziet, is dat men er weleens voor kiest om de ring om een halsketting te doen en het sieraad op die manier met zich mee te dragen.

Sinds kort hebben wij een samenwerking met een goudsmid. Hij kan van de ring een nieuw sieraad maken zonder dat het karakter of de inscriptie verdwijnt. De trouwring wordt bijvoorbeeld ingeknipt en verbogen, zodat een hartvorm ontstaat. Men kan er zelfs nog een steentje in aanbrengen.

Toen ik zo’n creatie aan een kennis liet zien, zei hij: “Wat mooi. Net zoals de nabestaande maakt ook het sieraad een nieuwe start. Het wordt niet meer wat het geweest is, maar krijgt een nieuwe vorm en glanst door de dierbare herinneringen.”

Ik was er even stil van. Wat mooi verwoord.
Na ieder eind komt altijd weer een nieuw begin.

Inloopspreekuur
Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 9.00 - 10.00 uur een inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij een uitvaart. De koffie staat klaar!
• 0252 - 413 213
• Vanderputtenendunweg.nl
• Heereweg 21, 2161 AC Lisse 

Alexander van der Pijl
Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.