Datum: 02-12-2020 - 10:22

NotariskantoorTimmers: Goed advies is en blijft onmisbaar.

Goed advies is en blijft onmisbaar. Ieder jaar in december hebben Deborah en Gert-Jan een afspraak met hun notaris, zo ook dit jaar. "Het doornemen van nieuwe ontwikkelingen blijft voor ons belangrijk. Voor je het weet is er iets belangrijks veranderd. Zowel eventuele veranderingen in onze persoonlijke situatie, als de vernieuwde wetgeving", legt Deborah uit aan haar vrienden...

Door Rob Timmers, notaris in Lisse

Onzekerheid

"Het zijn bijzondere tijden", vertelt de notaris. "Het nieuwe kabinet haalt ongemerkt veel overhoop. De voorspelbaarheid van het beleid is ver te zoeken. Stimuleert Den Haag eerst het aflossen van je huis; komt het nieuwe kabinet vervolgens met een plan om de belasting op een afgelost huis weer in te voeren. En voor wat betreft de afschaffing van de dividendbelasting? Daar heeft de gemiddelde ondernemer niets aan. Aan de ene kant wordt het tarief van de vennootschapsbelasting wel verlaagd, maar aan de andere kant wordt de aanmerkelijk belangheffing weer verhoogd. Het vervelende van dit laatste is dat de aanmerkelijk belangheffing wordt geheven over de winst die in het verleden(!) belast is met het hogere vennootschapsbelastingtarief. Zo werkt de verhoging twee keer door."

 

Internet en juist advies?

"En notariële zaken via internet laten regelen? Dat is toch ook gewoon mogelijk, en goedkoper", vraagt Deborah kritisch. "Dat goedkoop duurkoop is, gaat vaak op", zegt de notaris. Het gaat namelijk niet zozeer om de akte, maar vooral om het advies erbij. Mensen zijn niet standaard. Pas door te praten over je eigen situatie kom je erachter wat je echt moet regelen. Alleen zo weten wij welke oplossing het beste bij jou past."

De zorgbijdrage

Het betrekken van je vermogen bij de zorgbijdrage en met name de lage rente die je op de spaarrekening krijgt en de hoge belasting die je erover moet betalen, zorgde ook het afgelopen jaar voor veel vragen. Deborah en Gert-Jan weten daar alles van. Zij brachten onlangs in overleg met de notaris een deel van hun vermogen onder in een spaargeld B.V. "Zodra we ons realiseerden dat het direct geld bespaart, werden wij meteen enthousiast. Met name omdat we over geld in een B.V. veel minder belasting betalen dan over geld in box 3 en dat we later geen of een veel lagere eigen bijdrage voor de zorg hoeven te betalen."

Creatief en slim advies

Om op al deze wijzigingen goed in te kunnen spelen en een goed advies te kunnen geven, moet je als notaris bereid zijn om de actualiteit goed bij te houden en deze kennis in te zetten om op een slimme en creatieve manier te adviseren. Dit vergt tijd en moeite.

Echter onze adviespraktijk en het zorgen voor slimme adviezen op maat is belangrijker dan ooit!

Eindejaarstip

Als u dit jaar overweegt een schenking op papier wilt doen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies.

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie: www.notaristimmers.nl of facebook\notariskantoorTimmers.

. Voor meer informatie: www.notaristimmers.nl of facebook\notariskantoorTimmers.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Noordwijk", "dateCreated": "2017-11-30 21:12:44", "image": "https://images.blikopnoordwijk.nl/media/k2/items/cache/8f9714fff3112d68be6dbe6005ea9449_L.jpg" }

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.