Datum: 20-01-2019 - 12:35

Het zekere voor het onzekere! Door notaris Timmers uit Lisse

woensdag, 13 juni 2018 12:50

Chantal en Jaap weten het zeker, zij gaan opzoek naar een eengezinswoning. Over de financiering maken zij zich geen zorgen Chantal heeft € 50.000,- eigen geld en Jaap een goed inkomen.

Door notaris Timmers: Met de deur in huis vallen … gaat u voor de 2% of 6%?

donderdag, 17 mei 2018 21:15

De overdrachtsbelasting, een belasting die altijd speelt als u bijvoorbeeld een huis, parkeerplaats, garage en/of bedrijfspand koopt. Maar het scheelt nog wel een slok op een borrel of u dan 2% of 6% belasting moet betalen!

Het is nooit te laat om belasting te besparen!

vrijdag, 04 mei 2018 10:21

Jarenlang heeft Ellis hard gewerkt voor een mooi huis, kleine hypotheek, een inkomen waarmee zij iets kan sparen, waardoor ze al een aardige spaarrekening heeft opgebouwd. Ze is alleenstaand en heeft ook geen kinderen. Is Ellis eenzaam? Allesbehalve dat, ze heeft een goede band met haar broers en zussen, leuke neefjes en nichtjes en een grote vriendengroep.

Door Notaris Timmers: Huwelijkse voorwaarden … een must voor de ondernemer!

vrijdag, 04 mei 2018 10:24

De gemiddelde Nederlander wist niet beter dan dat er een algehele gemeenschap van goederen ontstaat als je trouwt. Omdat de politiek vond dat deze regeling niet meer aansluit bij de moderne samenleving, is dit voor nieuwe huwelijken vanaf 1 januari 2018 veranderd. Hoe nu verder en wat te doen als ondernemer?

Door notaris Timmers: Laat je uitvaart een mooie herinnering zijn …

vrijdag, 23 februari 2018 10:36

Cheyenne vroeg zich onlangs af: wat moet ik doen om te zorgen dat mijn uitvaart uitgevoerd wordt zoals ik dat wil. Zij heeft de nodige specifieke wensen, maar hier nooit verdere invulling aan gegeven.

Column verzorgt door notaris Timmers: HET GEHEIME DAGBOEK VAN HENDRIK GROEN

zaterdag, 27 januari 2018 20:53

In de veel bekeken serie het "Geheime dagboek van Hendrik" wordt pijnlijk duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn als een euthanasieverklaring niet gevonden kan worden. Eefje kan na een beroerte niet meer praten. De mogelijkheden van Hendrik zijn beperkt omdat zijn relatie met Eefje geen enkele status heeft. Gelukkig heeft hij een goede verhouding met de dochter van Eefje.

Goed advies is en blijft onmisbaar

donderdag, 30 november 2017 21:10

Goed advies is en blijft onmisbaar

Column door notaris Timmers uit Lisse: Niets krijgen en toch belasting betalen ?

vrijdag, 30 juni 2017 09:14

Notaris Rob Timmers heeft samen met twee kandidaat-notarissen vorige maand een lezing verzorgd bij de FNV Bollenstreek. Tijdens de presentatie is in hoofdlijnen het erfrecht en het levenstestament besproken. Wat opviel, is dat er tijdens de lezing meerdere malen naar voren kwam dat de luisteraar het vreemd vond dat er belasting betaald moet worden over de erfdelen van de kinderen, die je niet hoeft uit te keren.

Pensioen en (v)echtscheiding: door notaris Rob Timmers

maandag, 19 juni 2017 11:58

Sjaak heeft als directeur-grootaandeelhouder (DGA) gekozen voor pensioen in eigen beheer. Hij tekende de door zijn accountant opgestelde (standaard) pensioenovereenkomst en de zaak was geregeld. Het leek toen allemaal zo simpel…

Column door notaris Timmers: Afkoop Pensioen in Eigen Beheer?

maandag, 19 juni 2017 12:01

Coen en Manuela krijgen van hun dochter de vraag wat zij met hun pensioen in eigen beheer gaan doen gezien de recentelijk aangekondigde maatregelen om het pensioen in eigen beheer (PEB) af te schaffen.

Door notaris Rob Timmers: Keerzijde aan de “ton”

donderdag, 02 maart 2017 14:39

Willy en haar man zijn al twee jaar op zoek naar een eigen koopwoning. De ouders van Willy besluiten hun dochter tegemoet te komen door haar € 100.000,00 te schenken.

Column van Notaris Timmers: Met een levenstestament houdt u de regie in eigen hand

dinsdag, 20 december 2016 08:26

Met een levenstestament houdt u de regie in eigen hand

12

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat