Datum: 23-09-2023 - 23:39

 

Onderschat de waarde van communiceren niet

Het werk komt vanuit alle windstreken onze kant op. De behoefte aan een schoon kantoor is onverminderd groot. Toch ben ik van mening dat onze omzetboost in het afgelopen jaar niet alleen het gevolg is van goed werk afleveren.

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Als iemand mij een email stuurt met de vraag of ik een offerte kan sturen, bel ik deze persoon op en maak een afspraak. Natuurlijk scheelt het mij tijd als ik op basis van de informatie in de mail een offerte maak. Maar dat druist in tegen de wijze waarop ik wil ondernemen. Het is zo koud. Bovendien levert zo’n afspraak aan tafel met koffie uiteindelijk veel meer op. Sterker, die afspraak is de basis van het uiteindelijke succes.

Want eenmaal op locatie kan ik met eigen ogen zien waar mijn medewerkers komen te werken en wat eventuele bijzonderheden zijn. Minstens zo belangrijk vind ik het om mijn potentiële nieuwe klant te leren kennen. Noem mij ouderwets, maar in mijn optiek kan dat alleen in levenden lijve. Ik vind het fijn om elkaar in de ogen te kijken en te zien wie hij of zij is. En dat is andersom net zo.

Klanten moeten bij je passen. Een klik is belangrijk. Is die er niet, begin er dan niet aan. Weet je, klanten verwachten iets van ons, maar wij mogen ook iets van onze klanten verwachten. Bijvoorbeeld dat wederzijdse afspraken worden nageleefd, dat alle mensen worden behandeld zoals zij zelf behandeld willen worden en dat wij samen actie ondernemen als zaken moeten worden bijgesteld of verbeterd.

Communicatie is de basis. De eerste klap is een daalder waard, dus is het eerste gesprek heel belangrijk. Maar dat geldt ook voor het gevolg. Wij monitoren het werk en de klanttevredenheid gedurende het hele proces. Dat kan alleen als je de communicatielijnen altijd open hebt staan. Geloof mij, ik ben altijd bereikbaar voor mijn klanten. Klanten die dat doorhebben, zijn vaak klanten voor lange tijd.

John Mijnders is getrouwd, heeft vijf kinderen en is opa van Luuk en Levi. Hij is directeur/eigenaar van BB Dienstverlening, waar ruim 95 mensen werkzaam zijn. In 2016 won hij met zijn bedrijf de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2016.

Contactgegevens

BB Dienstverlening
Scheepmakerstraat 6C
2222 AC Katwijk
Tel: 071-4085075

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.