Datum: 23-09-2023 - 23:24

Over mij:

Mijn naam is Jmiaa Bellan. Ik ben geboren in Marokko, in de stad Marrakesh. Op 9-jarige leeftijd ben ik met mijngrootouders  geëmigreerd naar Nederland.

In Marokko is het heel gebruikelijk dat kleinkinderen opgroeien bij de grootouders. Dit heeft zo zijn voordelen. Het houdt de grootouders jong en gaat eenzaamheid tegen.

Opgroeien in een vreemd land met andere normen en waarden was voor mij een hele uitdaging. Elke dag werd ik heen en weer geslingerd tussen twee culturen.
Binnenshuis was ik Marokkaanse en buitenshuis Nederlandse. Als klein meisje ging ik met mijn grootmoeder, die de Nederlandse taal niet beheerste, mee naar afspraken met bijvoorbeeld de huisarts. Ik fungeerde daar als tolk en heb dat als onprettig ervaring.
Aarden in Nederland was een heel proces, maar ik heb hierin uiteindelijk een balans kunnen vinden. Ik ben nu een ervaren wereldburger en sta heel bewust in het leven. Alle mooie dingen uit beide culturen hebben mij sterker gemaakt en daar ben ik heel dankbaar voor.

Bellan Praktijk:
Binnen mijn praktijk ben ik werkzaam als professioneel/gediplomeerd intercultureel therapeut. Mijn praktijk is gericht op mensen met een andere culturele afkomst die in Nederland woonachtig zijn. Ik richt mijn therapie op Marokkaanse en Arabisch sprekende mensen die fysieke en psychische klachten waarvoor geen medische oorzaak is gevonden.

Marokkaanse en andere Arabischsprekende mensen hebben een andere manier van communiceren dan mensen van Nederlandse komaf door cultuurverschillen.

Bellan praktijk is ook voor  de nieuwe  Arabisch sprekende statushouders die een vraag hebben over psychische gezondheid. Zij kunnen contact met mij opnemen voor hulp.

klachten waar voor je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding:

*Angst, paniek of fobische klachten

*Lichamelijke of pijnklachten als bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid en slaapproblemen

* Eerste, tweede en derde generatie problematiek

* identiteitsproblemen, somberheid

* Cultuurverschillen of taboes

* Discriminatie

* schaamte of minderwaardig voelen

* verlies van dierbare

* Assertief

* Relatieproblemen

Therapievormen:

*Rationeel emotieve therapie

*Mindfulness- based cognitieve therapie (MBCT)

*Cognitieve gedragstherapie

*Danstherapie

*Sabar methode

Meer informatie over Bellan Praktijk kunt u vinden op mijn website ook vertaald in het Arabisch.

Contactgegevens

BellanPraktijk


Mobiel: 0642120272

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.