Datum: 23-09-2023 - 23:47

Een laatste afscheid moet goed, stijlvol en persoonlijk zijn.


Missie
Een laatste afscheid is goed, stijlvol en persoonlijk. Als maatschappelijk betrokken organisatie wil Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg een goed en waardig afscheid voor iedereen mogelijk maken. Hierbij houden wij rekening met de wensen van de overledenen en nabestaanden, ongeacht iemands achtergrond.

Visie
Het regelen van een uitvaart is voor velen geen dagelijks werk. Daarom brengt Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg alle zaken rondom de uitvaart open en transparant naar voren. Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg heeft ook alles in eigen beheer: het wagenpark, de opmaak van het rouwdrukwerk, de opleiding van de medewerkers, uitvaartverzorgers, het verzorgingsteam en diverse uitvaartcentra in de regio.

Kernwaarden Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg.
◾persoonlijk
◾stijlvol
◾betrokken
◾professioneel
◾flexibel

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg is een onafhankelijk familiebedrijf met een uitstekende reputatie. Deze is gebaseerd op professionaliteit en persoonlijke begeleiding. Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg werkt intensief samen met andere vakmensen, die kwaliteit even hoog in het vaandel hebben staan.

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg heeft bevlogen en gecertificeerde medewerkers in dienst; zij verstaan de kunst om een uitvaart tot in de puntjes te verzorgen. Onze medewerkers zijn betrokken bij de nabestaanden, zowel in emotioneel als in praktisch opzicht. Zij zijn doortastend en geven de aandacht die nodig is.

Inloopspreekuur
Elke 2e woensdag van de maand is er een inloopspreekuur bij Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg. Loop gerust bij ons binnen voor informatie over wat er komt kijken bij een uitvaart. Vrijblijvend, van 10-11 uur. De koffie staat klaar!

Wilsbeschikking
Van de vele dingen die onzeker zijn in het leven, kunnen we één ding met zekerheid zeggen: voor ons allemaal komt er een moment van overlijden. Het is iets waar men liever niet over nadenkt, maar is het niet juist een ontzettend rustgevend idee dat wannéér u gaat, uw uitvaart zal zijn zoals u dat zelf graag zou willen?

familie

Uw wensen in kaart gebracht
Nadenken over uw laatste afscheid, is nadenken over uw leven. Waar hecht u waarde aan, wat zijn uw wensen? Tijdens een persoonlijk gesprek neemt onze uitvaartconsulent u stap voor stap mee langs alle denkbare mogelijkheden. Zo komt u samen tot de mooiste ideeën, die ú gemoedsrust geven en waarmee u uw nabestaanden bijzonder waardevolle aanknopingspunten geeft bij het regelen van uw uitvaart.

Onze uitvaartconsulenten zijn experts in het vooraf bespreken van uitvaarten. Zij kunnen u informeren en adviseren over de vele mogelijkheden die er zijn en bekijken desgewenst met u of uw wensen passen binnen het voor u mogelijke budget. Het opstellen van een wilsbeschikking is vrijblijvend en kosteloos.

Uitvaart regelen
Samen met u zoeken we naar een goede invulling van de uitvaart. We vragen naar de wensen en ideeën van de overledene en naasten. We horen over het leven van degene van wie u afscheid moet nemen, omdat dit leven – samen met de wensen en ideeën – het uitgangspunt is voor het afscheid. Daar voegen wij onze ervaring aan toe en zo bespreken we de vele mogelijkheden die er zijn. 

 

“Niemand wil afscheid nemen.
 Maar áls je afscheid moet nemen, dan moet het goed zijn…”

Voor de een is het belangrijk zoveel mogelijk zelf te doen. De ander vindt het juist fijn als we veel denk- en regelwerk overnemen. In alle gevallen geven wij u aandacht, rust en ruimte om de juiste beslissingen te nemen voor een passend afscheid.

 

Verzorging en opbaring
Na een overlijden vindt een laatste verzorging van uw dierbare plaats. U kunt ervoor kiezen om hierbij aanwezig te zijn, te helpen of het zelf te doen.

Helpen bij verzorging
Het helpen bij de verzorging, kan een positieve invloed hebben op het rouwproces. Veel mensen ervaren het als ‘een laatste dienst’ aan de overledene. Onze medewerkers Facilitair zijn altijd aanwezig om u tijdens de verzorging bij te staan.

Zorg uit handen
Niet iedereen heeft de behoefte om bij de laatste verzorging aanwezig te zijn. In dat geval nemen wij deze zorg natuurlijk van u over. Kleding, bril, kunstgebit en eventuele accessoires kunt u aan ons overhandigen.

Is er tevens een specifieke wens met betrekking tot make-up en/of haardracht? Een ‘recente’ foto van de overledene zal ons dan helpen om een optimale verzorging van uw dierbare te kunnen leveren.

Opbaring thuis of op locatie
Opbaring geeft gelegenheid tot een intiem moment van afscheid. U kiest zelf hoe en waar u dit afscheid plaats laat vinden. Wilt u dat de overledene thuis opgebaard wordt, dan zorgen wij voor alles. Vanzelfsprekend zijn er ook vele andere opbaarlocaties beschikbaar. Graag informeren wij u over de vele mogelijkheden.

Verzorging en opbaring
Na een overlijden vindt een laatste verzorging van uw dierbare plaats. U kunt ervoor kiezen om hierbij aanwezig te zijn, te helpen of het zelf te doen.

Begrafenis of crematie
Of u nu kiest voor een begrafenis of een crematie, wij helpen u zoeken naar een geschikte locatie. Er zijn in de regio verschillende mogelijkheden en elke locatie heeft zijn eigen karakter, specifieke kenmerken qua ruimte, faciliteiten en sfeer.

       

Begrafenis
Elke begrafenis is uniek. De inhoud, vorm en duur van de begrafenis wordt door nabestaanden in samenspraak met de uitvaartverzorger bepaald. Hierbij wordt rekening gehouden met de gangbare gebruiken en rituelen. Zo kan er geregeld worden dat nabestaanden en/of anderen spreken tijdens de begrafenis of op geheel andere wijze afscheid kunnen nemen van de overledene.

Crematie
Een crematie lijkt in een aantal onderdelen sterk op een begrafenis. Het is een vaak gekozen vorm van uitvaartzorg, waarbij gebruik gemaakt wordt van een verbrandingsoven. Zoals elke begrafenis, is ook elke crematie uniek en ook hier bepalen nabestaanden met de uitvaartverzorger hoe de crematieplechtigheid verloopt. De laatste jaren is veel veranderd. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om mee te gaan naar de verbrandingsoven. Hierdoor kan men tot op het laatste moment bij de overledene blijven.

Contactgegevens

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg
Heereweg 21
2161 AC Lisse
Tel: 0252 - 413 213

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.