Datum: 18-12-2017 - 02:08

Een leegstaande koopwoning tijdelijk verhuren terwijl deze actief in de verkoop blijft!


Sinds enkele maanden is in Noordwijk een vernieuwend bedrijf actief. Het bedrijf Leeghuis is gespecialiseerd in de tijdelijke verhuur van leegstaande koopwoningen met gebruikmaking van de Leegstandwet. Huurders bouwen hierbij geen huurrechten op en de makelaar kan als normaal verkoopbezichtigingen uitvoeren. Bij verkoop wordt de tijdelijke huurovereenkomst ontbonden en kunt u gewoon “leveren” aan de nieuwe eigenaren.

 

Leeghuis is een NVM gecertificeerd kantoor dat zich niet op de aan- en verkoop van woningen richt, maar woningbezitters begeleidt bij de tijdelijke verhuur van woningen die te koop staan en niet bewoond worden. Het aanhouden van een leegstaande koopwoning kan een flinke kostenpost zijn en daarbij is leegstand in de regel onwenselijk. Een leegstaande woning verkoopt (nog) slechter dan een woning die netjes wordt bewoond.

 

... ...

Het tijdelijk verhuren van een koopwoning kan een goede manier zijn om de dubbele woonlasten te compenseren en draagt dus bij aan de verkoopkansen. Er komt echter wel het nodige kijken bij het op de juiste wijze  verhuren van een koopwoning. Allereerst is een vergunning van de gemeente (vergunning tot tijdelijke verhuur o.g.v. de Leegstandwet) een vereiste. Ook dient er toestemming van de hypotheekverstrekker verkregen te worden vanwege het huurbeding in de hypotheekakte.

 

Woningbezitters worden vaak door financiële omstandigheden in de rol van verhuurder gedwongen en zoeken professionele begeleiding. Niet alleen in het verhuren van de woning, maar zeker ook tijdens de verhuurperiode. Leeghuis verzorgd dit hele traject. De benodigde vergunningen worden door Leeghuis aangevraagd, de geschikte huurders worden gezocht en gevonden, de huurovereenkomst wordt opgesteld en  woningbezitters worden  begeleidt tot aan het moment van verkoop. Dit alles in nauw overleg met de verkopende makelaar.

 

Huurders worden uitgebreid gescreend op zaken als betaalwaardigheid, woonverleden, inkomen en identiteit. Dit voorkomt (betalings) problemen en voorkomt dat huurders met foute intenties, bijvoorbeeld wietkwekers of andere criminele organisaties, in een particuliere koopwoning hun toevlucht nemen. De makelaar kan daarbij de woning betreden voor het uitvoeren  van verkoopbezichtigingen. Dit is een heel onaantrekkelijke gedachte voor huurders met verkeerde intenties.

 

Tijdelijk verhuren zonder zorgen met het uiteindelijke doel, namelijk de verkoop van een woning, altijd scherp in beeld. Dat is waar Leeghuis voor staat. Indien u zich in deze situatie bevindt neem dan eens contact op met Leeghuis om u te laten informeren over de mogelijkheden. www.leeghuis.nl

Contactgegevens

Leeghuis.nl
's-Gravendijckseweg 53
2201 CZ Noordwijk
Tel: 085-2104040