Datum: 27-09-2023 - 16:47
15
mrt
'16

Gratis compost op de Landelijke Compostdag 19 maart!

Het blijft langer licht en het zonnetje krijgt weer kracht. Tijd om de tuin weer klaar te maken voor het voorjaar. Daarom tuinliefhebbers opgelet, 19 maart is de Landelijke Compostdag.

Bewoners uit de gemeenten Noordwijk en Katwijk kunnen op die dag bij de Milieustraat gratis 4 zakken compost ophalen!

 

Inwoners bedankt voor het inzamelen van GFT!

De gemeenten en de verwerker van de compost, Meerlanden, willen op deze manier alle inwoners bedanken voor hun inspanning om organisch afval uit keuken en tuin (en natuurlijk ook ander afval) gescheiden aan te bieden. En wat is er nou leuker dan iets terug te krijgen voor het apart inzamelen van je groente- en tuinafval? Zo ziet iedereen meteen het nut en het product van GFT recyclen. Het is het begin van iets moois!

Hoe wordt van GFT compost gemaakt?

In een proces van 6 weken wordt door een combinatie van vergisting en compostering van GFT compost gemaakt. Voor de productie van compost heeft Meerlanden veel en zuiver GFT nodig. Bananenschillen, theezakjes, etensresten, bloemen, keukenpapier, oud brood, jus, visgraten en meer zijn de basis van 5 nuttige producten: compost, groengas, CO2, warmte en water.

Waarvoor kun je compost gebruiken?

Compost, niet te verwarren met tuinaarde, is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het geeft je bodem energie en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het wordt toegepast als meststof voor de land- en tuinbouw, maar ook voor het aanleggen en onderhouden van tuinen, plantsoenen en parken. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Uitdeellocatie (neem uw milieupas mee):

Gemeente Katwijk en Noordwijk:
Milieustraat, Taanderstraat 1 in Katwijk; 09:00 - 15:00 uur

Kom op tijd want op=op!

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.