Datum: 27-09-2023 - 16:49
09
feb
'16

Overtreding Opiumwet. Kelderbox dicht

In opdracht van burgemeester Jan Rijpstra is maandag 8 februari 2016 een kelderbox aan de Abraham van Royenstraat gesloten.

 

Hennepkwekerij

Er werd eind september 2015 een hennepkwekerij met 800 hennepplanten aangetroffen. Een overtreding van de Opiumwet. De sluiting geldt voor de duur van 6 maanden.

Bestuursdwang

De burgemeester beschikt op grond van artikel 13b Opiumwet over de bevoegdheid om woningen en andere ruimten te sluiten indien een handelshoeveelheid drugs of een hennepkwekerij wordt aangetroffen. De Noordwijkse burgervader heeft hiervan gebruik gemaakt.

Ontoelaatbaar

Burgemeester Rijpstra motiveert zijn beslissing als volgt: “De handel en het bedrijfsmatig kweken van hennep zijn ontoelaatbaar. Een langdurige sluiting van het pand is de enige garantie dat er geen verdere illegale praktijken plaatsvinden.”

Vooraf aangekondigd

De sluiting is bij de huurder en eigenaar van het pand aangekondigd. Alvorens over te gaan tot bestuursdwang krijgt de eigenaar of huurder zelf de gelegenheid om het pand te sluiten.

Nieuwe sloten

Dit is in dit geval ook gebeurd. In bijzijn van twee toezichthouders van de gemeente heeft de huurder het pand voorzien van nieuwe  sloten en zijn de sleutels van het pand in beheer gegeven bij de gemeente.

zie ook dit volgende item: grote-hennepkwekerij-opgerold-noordwijk

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.