Datum: 28-09-2023 - 00:29
21
sep
'14

Weer een overwinning voor Fluks Koele Costa

Weer een overwinning voor Fluks Koele Costa

 

Fluks Koele Costa heeft na vier wedstrijden nog altijd de maximale score achter zijn naam. De Noordwijkse korfballers boekten zaterdag een afgetekende zege op KIOS (12-20), maar zo gemakkelijk als die score suggereert, had Fluks het zeker niet in Nieuw-Vennep. Na een zwakke fase na de pauze, waarin de thuisploeg bijna kon aanhaken (11-12), liepen de blauw-witten pas in de slotfase uit naar flatteuze cijfers.

Net als vorige week tegen Atlantis kwam Fluks in speelronde vier uitstekend uit de startblokken. Na elf minuten was al een mooie marge opgebouwd (1-5), die in het restant van de eerste helft niet meer serieus in gevaar kwam. Halverwege was het 6-11 in Noordwijks voordeel.

Zo gemakkelijk als de doelpunten voor de pauze vielen, zo stroef verliep het eerste deel van de tweede helft. De zuiverheid was even ver te zoeken en door slordigheid en onrust eindigden veel aanvallen al vroegtijdig. KIOS rook zijn kans en knabbelde steeds wat meer van de achterstand af. Ook bij 11-12 kregen de oranjehemden nog een aantal opgelegde mogelijkheden, maar die lieten ze tot geluk van Fluks onbenut. Toen de Noordwijkers via aanvoerder Jordy Oosting eindelijk weer eens de mand wisten te doorboren, was het hek ook meteen van de dam. In nog geen tien minuten stoomde de koploper door naar 11-19.  Om het feestje compleet te maken, kwam de twintigste goal op naam van invalster/debutante Anna Kloos.

Fluks Koele Costa gaat komende zaterdag proberen zijn ongeslagen status intact te houden. De Noordwijkers krijgen dan DOS uit Westbroek op visite aan de Nieuwe Zeeweg. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

KIOS - Fluks Koele Costa 12-20 (6-11). Doelpunten Fluks: Jordy Oosting 5; Arno van Haarlem 5; Thomas de Boer 4; Johan Imthorn 3; Suzanne Zwanenburg, Marloes Varkevisser, Anna Kloos.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.