Datum: 27-09-2023 - 16:24
21
mrt
'14

22-03 Landelijke Compostdag bij de Milieustraat

Ook dit jaar kunnen inwoners van Katwijk en Noordwijk tijdens de landelijke Compostdag weer vier zakken gratis compost ophalen.

 

Op naar de Taanderstraat

Op 22 maart staan de compostzakken klaar bij de gemeenschappelijke Milieustraat Katwijk-Noordwijk aan de Taanderstraat 1 te Katwijk (industriegebied ’t Heen). De gemeente beloont op deze manier haar inwoners voor het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval, kortweg GFT-afval.

Op is op!

Op vertoon van legitimatie krijgen inwoners maximaal vier zakken compost à 20 liter. Kom op tijd, want op is op en de actie geldt alleen op 22 maart. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar GFT-afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen. De milieustraat aan de Taanderstraat in ‘t Heen te Katwijk is zaterdag 22 maart geopend van 9:00 tot 15:00 uur. In verband met de verbouwing van de Milieustraat is het dit jaar niet mogelijk dat u zelf ook compost kunt meekrijgen. Dat is dit jaar alleen op de aangegeven locatie mogelijk.

Juist gebruik van compost

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Kijk voor het gebruiksvoorschrift van GFT-compost op www.meerlanden.nl.

U draagt goed bij

De gescheiden inzameling van gft- en groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht en dit is gunstig voor het broeikaseffect. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van compost voor de bodem. Bovendien is het verwerken van GFT in verhouding met het restafval veruit de meest voordelige manier.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.