Datum: 28-09-2023 - 04:25
05
dec
'19

Palliam: Met Leonard Cohen naar het licht (lezing).

Op vrijdag 13 december gaat Frank Kazenbroot om 19.30 uur in de Victorkerk te Noordwijkerhout op zoek naar de religieuze mystiek van de dichter en zanger Leonard Cohen. Tijdens deze avond kan je luisteren naar zijn mooiste muziek en verken je de diepere betekenis van zijn poëzie. In zijn teksten...

verbindt hij eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema's als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden tot leven komen.

Het verlangen van Cohen naar liefde van mensen en van God staat daarin centraal. Omdat we op weg zijn naar Kerstmis, zal tijdens de avond het thema 'Licht in de duisternis' een belangrijke plek innemen. De spreker Frank Kazenbroot werd al op z’n 15e door de muziek van Leonard Cohen gegrepen. Later is hij theologie gaan studeren, was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel is hij geestelijk verzorger in Rotterdam. In 2018 verscheen zijn boek: "Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen". Het is een meditatieve bijeenkomst, waarin iedereen kan worden geraakt door de muziek en poëzie van Leonard Cohen.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma en inschrijven de website van Palliam.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.