Datum: 02-10-2023 - 23:53
22
jul
'19

Henk G. van Putten in derde concert Zomerserie op Knipscheer-orgel in Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

In het derde concert van de Zomerserie op donderdag 25 juli bespeelt de ervaren en gelauwerde organist Henk G. van Putten, het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Henk van Puttens leven staat helemaal in het teken van het orgel...

Hij begon op negenjarige leeftijd met orgellessen, was vanaf zijn elfde kerkorganist en studeerde later (cum laude) af op conservatoria in Rotterdam en Wenen. Hij was in diverse plaatsen kerkorganist, van 1988 t/m 2018 de vaste organist van het fraaie Bätz-orgel in de Hervormde kerk van Kapelle in Zeeland. Daarnaast was Henk van Putten langjarig stadsbeiaardier in o.a. Middelburg en Vlissingen.

Op het programma van a.s. donderdag staan o.a de bekende Toccata en Fuga in d-mol van J.S. Bach, Variaties van Franz Liszt en het wonderschone Rhosymedre van Ralph Vaughan Williams. De afsluitende Toccata alla Rumba van Peter Planyavsky is een stukje muzikaal vuurwerk.

Het concert begint om 20.15 uur en wordt afgesloten met een drankje in het koor van de kerk waarin de organist zich mengt onder de bezoekers. D.m.v. een videoregistratie op een groot scherm kunnen bezoekers het spel van Henk van Putten volgen. De toegangsprijs is € 7,-, voor Vrienden € 5,-

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.