Datum: 27-09-2023 - 22:54
30
mrt
'19

Compostdag Meerlanden, gratis compost en stenen voor plantjes (foto's).

Zaterdag 30 maart 2019 was het landelijke compostdag. Inwoners van de gemeente Noordwijk konden op deze dag gratis compost ophalen. Als bedankje voor het scheiden van hun afval...

Operatie Steenbreek
De gemeente combineert de compostdag met Operatie Steenbreek. In ruil voor maximaal 5 stenen ontvang je een bijvriendelijk bloembollenpakket in Noordwijkerhout en De Zilk en op de werf in Katwijk een plantje.

Locaties
Je kan de gratis compost ophalen op de volgende locaties. Hier kan je ook de stenen omwisselen.

De Milieustraat aan de Walserij 11 in Noordwijkerhout (van 9:00 – 13:00 uur)
bij De Duinpan in De Zilk (van 9:00 u – 13:00 uur)
De Milieustraat aan de Taanderstraat 1 in Katwijk (van 9:00 – 14:00 uur)
Legitimatiebewijs
Neem je legitimatiebewijs en/of milieupas (locatie Katwijk) mee. Wees er op tijd bij want op=op!

GFT scheiden: het begin van iets moois
Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois. Het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Een natuurlijke bodemverbeteraar. Die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.

Noordwijk gaat voor een Levende Tuin
Met de actie “Operatie Steenbreek” wil de gemeente groene tuinen stimuleren. Dat wil zeggen tuinen met minder steenoppervlak en meer planten. Dat heeft allerlei voordelen. Een groene omgeving is beter voor de gezondheid. Het geeft een schonere lucht en biedt mensen een rustpunt na een drukke dag. Ook is het beter voor de natuur. Er komt meer leven in de tuin: zingende vogels, vlinders en misschien zelfs een egel. Het klimaat is aan het veranderen. Nu we ook te maken hebben met meer hoosbuien en meer warme dagen kan een onverharde tuin meer water bergen. En voor verkoeling zorgen.

Subsidie
De gemeente Noordwijk wil jouw goede voornemens ondersteunen. Door het aanbieden van subsidie en laagrente lening voor het verduurzamen van jouw woning. Ook voor Verenigingen van Eigenaren. Voor het ontstenen van de tuin, een regenton en de aanleg van een groen dak kan je subsidie aanvragen. Alle informatie staat op www.duurzaambouwloket.nl.

{gallery}11326{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.