Datum: 28-09-2023 - 03:21
05
jun
'18

Hulp gevraagd voor 2e keer kruiden planten bij Streekmuseum Veldzicht op 9 juni

Heemst, munt, guldenroede… Streekmuseum Veldzicht breidt uit met een historisch kruidenteeltveld. Er worden kruiden geplant, die in de 19e eeuw in Noordwijk gekweekt werden, maar ook kruiden die in het wild verzameld werden. Een paar weken geleden zijn de eerste kruiden geplant tijdens een gezellige vrijwilligersactie.

Iedereen is welkom om te helpen om nog meer kruiden in de grond te zetten op zaterdag 9 juni van 11 tot 15 uur. Lunch, koffie en thee worden verzorgd door Veldzicht.

Bij Streekmuseum Veldzicht, aan de Herenweg 114 in Noordwijk, vertelt al een aantal jaar over de geschiedenis van de Noordwijkse kruidenteelt, binnen in het museum, en in de kruidentuin buiten. Met het nieuwe kruidenveld is dit Noordwijkse verleden nog beter te beleven voor bezoekers.

Wie op zaterdag 9 juni wil helpen met de aanplant van de nieuwe kruiden, kan aanmelden bij Anne Marie van Dam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel 06 30769243. Ook wie wil helpen bij het beheer van de kruiden, is zeer welkom.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.