Datum: 27-09-2023 - 22:46
27
apr
'18

Koninklijke onderscheiding voor Aad van der Zalm (DIRK)

In Noordwijk hebben tien inwoners donderdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Aad van der Zalm, supermarktmanager van Dirk van den Broek Noordwijk, was één van de gelukkigen.

 

Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Rijpstra speldde in de Oude Jeroenskerk het lintje op bij Aad. Familie, vrienden en collega’s waren getuigen.

De burgemeester sprak lovend over de inzet van Aad: “In zijn functie als filiaalmanager van Dirk in Noordwijk betekent hij veel voor de Noordwijkse gemeenschap. Dat doet hij door leerwerkplekken aan te bieden en deze mensen intensief te begeleiden. Ook Fairtrade, de voedselbank en het woonzorgcentrum Jeroen kunnen altijd op zijn steun rekenen. Zijn inzet gaat veel verder dan die je van hem als supermarktmanager mag verwachten. Door zijn eigen medewerkers wordt hij daarom op handen gedragen.”

Het waren dan ook zijn eigen medewerkers die het initiatief hebben genomen om Aad voor te dragen voor het lintje. Diverse stichtingen, instanties en scholen werden in het diepste geheim benaderd om motivatiebrieven te schrijven waarom zij vonden dat Aad een lintje verdient. Tientallen brieven kwamen retour en werden gebundeld bij de gemeente aangeboden, samen met de motivatiebrieven van de eigen medewerkers.

Het was een grote verrassing voor Aad. “Opeens stond mijn vrouw voor mijn neus in de winkel, ” vertelt Aad. “Ik moest een net pak aan en werd meegenomen naar de kerk om het lintje in ontvangst te nemen. Ik ben volledig overrompeld en had het helemaal niet verwacht. Om op deze manier waardering te krijgen van de eigen medewerkers, de gemeente, maar ook alle andere instanties is een grote eer. Wat ben ik dankbaar voor dit lintje en trots op mijn medewerkers die hier al een jaar geleden het initiatief voor hebben genomen.

Marcel Huizing, directeur van Dirk, is ook enorm trots op zijn supermarktmanager: “Als iemand dit lintje heeft  verdiend, is het Aad wel! Zijn enorme inzet om mensen met een beperking in dienst te nemen en zodoende er voor te zorgen dat zij onderdeel uitmaken van de maatschappij, is bewonderenswaardig. Afgelopen jaar hebben we het 75-jarig jubileum van Dirk volop gevierd. Aankomende periode vieren we dat het filiaal in Noordwijk 40 jaar bestaat. De benoeming van Aad als Lid in de Orde van Oranje Nassau noem ik met recht een kroon op dit jaar.”

{gallery}10825{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.