Datum: 28-09-2023 - 03:24
08
mrt
'18

Zaterdag 17 maart 2018 Compostdag & Operatie Steenbreek

Ook dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Katwijk en Noordwijk weer gratis compost ophalen. Op zaterdag 17  maart kunt u per persoon maximaal 4 zakken à 20 liter compost ophalen bij de Milieustraat, Taanderstraat 1 in Katwijk. Neem uw milieupas mee en wees er snel bij, want op is op.

De Milieustraat is zaterdag open tussen 9.00 en 15.00 uur. Tot 13.00 uur kunt u deze dag ook meedoen aan de actie Operatie Steenbreek. In ruil voor een tegel (tot maximaal 5) uit uw tuin krijgt u van ons een plant. Gratis. Dit steenbreekaanbod geldt ook voor inwoners uit Noordwijkerhout.

Bedankt!

De gemeente bedankt u op deze manier voor het gescheiden inleveren van het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Door het gebruik van compost is er minder kunstmest nodig. Elke 1000 kg GFT voorkomt 90 kilo CO2 uitstoot. Zo helpt u direct mee aan het verminderen van het broeikaseffect. Van uw GFT-afval wordt onder andere compost gemaakt. En dat kunt uw weer goed gebruiken in de tuin.  

 

Natuurlijk compost

Compost verbetert op een natuurlijke manier de bodem van uw tuin. Bloemen en planten groeien beter, de waterhuishouding van uw tuin wordt op een natuurlijke manier gereguleerd en de natuurlijke balans van de bodem wordt beter.

Operatie Steenbreek

De gemeente heeft zich aangesloten bij de landelijke campagne Operatie Steenbreek (www.operatiesteenbreek.nl). Met Operatie Steenbreek willen wij iedereen enthousiast maken om ‘versteende’ tuinen te vergroenen. Of wel: steen eruit, plant erin. Doet u mee? Wij roepen  inwoners van Noordwijk en Noordwijkerhout op om een tegel uit de tuin te halen en deze tijdens de compostdag te komen omruilen voor een plant. Wel geldt: maximaal 5 stenen per huisadres. U kunt tot 13:00 uur uw stenen inleveren. Tot maximaal 5 tegels.

Kom op de fiets en wees er op tijd bij

De compostdag wordt altijd druk bezocht. Voorkom dat u in de file staat en kom op de fiets. U kunt de zakken compost gemakkelijk meenemen in fietstassen of onder snelbinders. Wees er op tijd bij, want op = op.  Of het nou om compost of planten gaat. En dan sluit de Gemeenschappelijke Milieustraat Katwijk - Noordwijk haar poorten.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.