Datum: 18-05-2022 - 08:36
Concert Maria ter Zee Koor.
20
May

Concert Maria ter Zee Koor.

MARIA, KONINGIN VAN DE MEIMAAND. Dat is de titel van een van de liederen die het Maria ter Zee koor tijdens haar jaarlijkse concert op vrijdag 20 mei a.s. ten gehore wil brengen. Het koor is blij dat zij zich dit jaar weer met een concert kan presenteren….

Maria wordt door de eeuwen eigenlijk als Moeder van de Kerk beschouwd.  Veel gelovigen ondervinden daar steun aan, hetgeen in vele plaatsen in de wereld is terug te vinden in pelgrimsoorden. Lourdes is daar uiteraard de meest bekende van.

Maar ook veel componisten kregen inspiratie door het leven van Maria als moeder van Jezus, waardoor er prachtige muziek is ontstaan. Het koor zal tijdens het concert de rijkdom en variatie van die composities proberen over te brengen.

Een van de belangrijkste stukken is het Magnificat, de Lofzang van Maria. In dit lied wordt niet alleen de lof aan God bezongen maar wordt als het ware ook een voorschot genomen op het leven en werken van Jezus. Want het belang van de “nederigen” wordt sterk benadrukt. De wens om heersers van hun tronen te stoten is eens temeer actueel geworden……….

Voor dit concert heeft het Maria ter Zee koor een aantal nieuwe Marialiederen ingestudeerd. Deze liederen worden afgewisseld met bekend en minder bekend repertoire van het Maria ter Zee koor.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. Dat vindt plaats in de Maria ter Zee kerk en begint om 19.30 uur. De kerk is vanaf 19.00 uur open. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.