Datum: 18-05-2022 - 09:32
24
May

Lezing over kunstschilder Leo Klein-Diepold.

Op 24 mei houdt Jaques Dekker een lezing over de werken en het leven van meester kunstschilder Leo Klein-Diepold. Klein-Diepold woonde en werkte rond 1900 in periodes in Noordwijk. Samen met de beroemde Max Liebermann. Reden om de huidige tentoonstelling in Museum Noordwijk de titel mee te geven ‘Uit de schaduw van Max Liebermann: Leo Klein-Diepold’….

Op de tentoonstelling zijn 69 schilderijen te bewonderen. Samensteller Dekker heeft een meer dan 140 pagina’s tellend boek over Klein-Diepold geschreven. In het rijk geïllustreerde boek wordt ingegaan op het leven van de schilder. Bij de opening van de tentoonstelling kregen de aanwezigen al een mooi inzicht hoe het boek hoofdstuk na hoofdstuk tot stand is gekomen. De lezing belooft een nog boeiender verhaal op te leveren.

De lezing wordt op 24 mei gehouden op Veldzicht aan de Herenweg 114 in Noordwijk en begint om 20.00 uur. Entree: € 7,50.

Leden van het Genootschap Oud Noordwijk: € 5,00.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.