Datum: 23-10-2021 - 16:06
Ursula Dütschler en Raymond Honing spelen sonates in Oude Jeroenskerk.
24
Oct

Ursula Dütschler en Raymond Honing spelen sonates in Oude Jeroenskerk.

Op zondag 24 oktober geven Ursula Dütschler op fortepianoen Raymond Honing op traverso bij Muziek in Jeroen een kijkje in de muzikale keuken van de familie Bach, met sonates van vader Johann Sebastian en zijn beroemdste twee zonen Carl Philipp Emanuel en Johann Christian….

De Zwitserse Ursula Dütschler en begon op vijfjarige leeftijd met het spelen van klavecimbel.  In 1990 ging zij naar de Cornell University in de Verenigde Staten om fortepiano te studeren bij Malcolm Bilson. Zij won diverse concoursen, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston.

Daarnaast treedt en trad zij op met orkesten waaronder het Combattimento Consort Amsterdam, het, Orchestre de Chambre de Lausanne, het Orquesta National de Barcelona y de Catalunia en het Württembergisches Kammerorchester

Raymond Honing combineerde drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam: fluit, traverso en kamermuziek. Hij won, won verschillende prijzen op kamermuziekconcoursen zoals het “Wettbewerb für Junge Kultur” in Düsseldorf en het Van Wassenaer Concours. Hij is eerste fluitist van Sinfonia Rotterdam en speelde en speelt in o.a. het Nieuw Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble ,Musikfabrik, Ives Ensemble, Anima Eterna en Combattimento Consort. In 2007 richtte hij zijn eigen barok ensemble La Barca Leyden.

De laatste jaren treedt Raymond geregeld op met Ursula Dütschler. In 2017 brachten zij samen een CD uit met sonates van Ludwig van Beethoven. Deze CD werd door Luister met een 9 en door het Italiaanse vakblad Amadeus met vijf sterren beoordeeld.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint op 24 oktober om 15:00 uur.

Kaarten kosten €15,- (Vrienden en hun gasten betalen €12,50) en zijn te koop via de website www.muziekinjeroen.nl. In de kerk is plaats voor ongeveer 150 mensen

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.