Datum: 20-09-2021 - 04:03
Lezing: Kwaliteit van leven bij mensen met dementie.
21
Sep

Lezing: Kwaliteit van leven bij mensen met dementie.

In het kader van Wereld Alzheimer Dag komt wetenschapper en specialist oudergeneeskunde Paulien van Dam in de bibliotheek in Noordwijk vertellen over hoe je de kwaliteit van leven bij mensen met dementie kunt verbeteren. Door haar onderzoek naar de kwaliteit van leven kwam ze er bijvoorbeeld achter dat mensen met dementie zich op een andere manier uiten als ze pijn hebben….

Paulien doet sinds 2016 promotieonderzoek bij het LUMC en heeft onlangs de uitkomst van haar onderzoek naar het effect van paracetamol op de kwaliteit van leven gepubliceerd. Naast het doen van onderzoek is ze specialist oudergeneeskunde bij Activite; een mooie combinatie van praktijk en wetenschap.

De lezing is bedoeld voor iedereen die met  gevolgen van dementie te maken heeft of daarin geïnteresseerd is. Er is tijdens en na de lezing gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten. Het wordt nu voor de vierde keer georganiseerd door de initiatiefgroep Dementievriendelijk Noordwijk in samenwerking met de Bibliotheek Noordwijk. Wilt u de lezing van vorig jaar nog terugkijken, kijk dan op de website van Dementievriendelijk Noordwijk via deze link: https://www.dementievriendelijknoordwijk.nl/montessori-dementie/#more-4420

Op de locatie zijn coronamaatregelen getroffen, dus er is maar beperkt plek. De toegang is gratis, maar u dient zich van tevoren aan te melden door een kaartje te reserveren. Dat kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Datum: Dinsdag 21 september

Aanvang:13.45 uur inloop, start 14.00 uur tot 15.30 uur

Locatie: Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A 2201 MC Noordwijk,

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.