Datum: 21-07-2019 - 04:33
Historische Rondwandelingen.
23
Jul

Historische Rondwandelingen.

Dit jaar kent elke maand een bijzonder thema, waarbij een aspect extra wordt belicht: met in juli het landgoed Calorama. In augustus volgt nog het “St.Joris” Schuttersgilde. De kans om landgoed Calorama met z’n rijke verleden te bezoeken: op 2, 9, 16, 23 en 30 juli. Het unieke landgoed Calorama is in de Zeventiende Eeuw ontstaan als kruidenkwekerij...

Op het terrein zijn nog veel sporen van de oude kruiden- en rozencultuur zichtbaar. Het landhuis stamt grotendeels uit de Negentiende Eeuw en is sindsdien nauwelijks gewijzigd. Zeker is dat het in 1725 een tuinbouwbedrijf was van een kleine vijf hectare, gericht op het telen van kruiden en boomvruchten. Vijftig jaar later heeft de boomgaard plaats gemaakt voor nog meer kruidentuinen waar vooral rozemarijn en mierikswortel werd verbouwd.

Let op: in verband met het speciale karakter op privé terrein is de toegang beperkt. Toegangskaarten zijn alleen te koop op de avond zelf bij de Dorpspomp! De wandeling start steeds om 19.30 uur voor het gemeentehuis en zal na ongeveer 2 uur worden besloten met een consumptie in café Royal.

De kosten bedragen standaard € 4,50 p.p. incl. consumptie. Voor deelname kan men zich dinsdags om 19.30 uur melden bij de Dorpspomp voor het gemeentehuis.

Paul de Vreede, voorzitter De Oude Dorpskern website De Oude Dorpskern. Tel: 0653137518 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hans Meiland, gids Tel: 0622881061

Bijgaand: foto Calorama

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat