Datum: 25-09-2021 - 23:32
25
sep
'21

Vanmorgen begon Burendag bij de nieuwe Wijkvereniging Calorama. Wethouder Dennis Salman was aanwezig bij de opening. Hij benoemde dat de gemeente Noordwijk wijkverenigingen heel belangrijk vindt voor de verbinding, ontmoeting en voor elkaar klaar staan als het nodig is. Kersverse voorzitter Maarten Plug werd door Dennis Salman in de bloemetjes gezet, voor zijn inzet om de Wijkvereniging op te richten….

25
sep
'21

MuBo, al meer dan 10 jaar actief en inmiddels een begrip in de Duin- en Bollenstreek, heeft al 15 grotere en kleinere producties gemaakt, waaronder een aantal hitproducties uit de musicalwereld zoals My fair Lady, Cats, Junglebook, Joseph, Sunset Boulevard, Jesus Christ Superstar en Cyrano….

24
sep
'21

Een oudere dame in een scootmobiel heeft vrijdagmiddag de Hema in Noordwijk op stelten gezet. De dame wilde richting de uitgang rijden maar reed zichzelf met een flinke vaart onderuit, waarschijnlijk verloor de vrouw de macht over haar stuur. De vrouw raakte gewond en werd door winkelend publiek geholpen tot de hulpdiensten er waren….

24
sep
'21

Vandaag, op vrijdag 24 september geeft een aantal docenten van het Northgo College les op een unieke plek: Een tent, midden in het Leeuwenhorst bos in Noordwijk. Het aanbod kwam van samenwerkingspartner, het Zuid-Hollands Landschap. De tent stond er toch, wel drie dagen lang. Twee dagen waren al goed gevuld met een personeelsactiviteit en een vrijwilligersdag. ‘Zou het Northgo College belangstelling hebben om een dag in het bos les te geven?’…

24
sep
'21

Fairtrade Noordwijk maakt zich in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk sterk voor de bevordering van eerlijke en duurzame handel, productie en consumptie. Ondersteund door de gemeente wil deze vrijwilligersorganisatie - onder meer door informatie en voorlichting - het gebruik van fairtradeproducten door consumenten en organisaties bevorderen…

23
sep
'21

Update; de vermiste jongen is vanmorgen in goede gezondheid aangetroffen. Vermissing vanaf de Dolfijnlaan, Willem vd Bergh Noordwijk. Jongen, 14 jaar, blank, 1.76 lang, donker haar, draagt een groen shirt, zwarte trainingsbroek, loopt mogelijk op sokken. Ziet u deze jongen ? Of heeft u hem gezien? Bel dan 112! Bedankt voor uw medewerking!

23
sep
'21

Het jaarlijkse congres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen vindt zaterdag 25 september plaats in Noordwijk. Van  de ruim driehonderd bij de KBOV aangesloten leden zal een gedeelte in het NH Conference Hotel Noordwijkerhout een gevarieerd (besloten) ochtendprogramma aangeboden krijgen waarin o.a. de royaltyjournalisten Rick Evers en Wim Dehandschutter naast historicus Koen Marijt  een voordracht verzorgen…

23
sep
'21

Woensdagavond 22 september werd er in de Nationale Sportweek het nieuwe Noordwijks Sportakkoord met 40 partijen ondertekend. Alle vertegenwoordigers van zorg-, welzijns-, en onderwijsinstellingen met sport en cultuur en drie wethouders van de gemeente Noordwijk, werden op het splinternieuwe sportpark De Boekhorst muzikaal verwelkomd door Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc op het hoofdveld van VVSB...

23
sep
'21

Op woensdagochtend 6 oktober zijn mantelzorgers uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk van harte welkom tussen 10:00 en 11:30 uur in de Wieken, Wassenaarsestraat 5 in Noordwijk voor een lekker kopje koffie of thee en een gezellig praatje met andere mantelzorgers. Na anderhalf jaar waarin bij elkaar komen vanwege Corona niet mogelijk was,…

23
sep
'21

Op maandag 6 september stond een 26-jarige Noordwijkerhouter voor de rechter, hij zou betrokken zijn bij een aantal brandjes rond het Rederijkersplein in Noordwijk in mei en juni 2018. In die tijd maakte de zogenaamde 'Boerenburggroep' de straten in deze wijk onveilig met brandjes en intimidatie. Toenmalig  burgemeester Jan Rijpstra kondigde destijds een noodverordening af, er mochten geen samenscholingen..

23
sep
'21

Vorige week heeft u het nieuws kunnen lezen dat Restaurant Zonneweelde eind deze week de deuren gaat sluiten. De heren Olav en Jan van Schie willen middels het interview graag hun klanten bedanken en uitleg geven waarom ze tot deze ingrijpende beslissing zijn gekomen. De hartverwarmende reacties die zij ontvingen hebben de afgelopen dagen heeft veel voor de mannen en hun personeel betekent….

22
sep
'21

Een wielrenner is woensdag aan het einde van de ochtend gewond geraakt na een ongeval in de duinen van Noordwijk. De man fietste op een verhard pad waarna hij plotseling in een gat terecht kwam in het zand. Het slachtoffer sloeg over de kop en raakte gewond. De ambulancedienst kon in eerste instantie niet bij het slachtoffer komen….

22
sep
'21

Woensdag 22 september werd het watertappunt op het onderbouwplein van Hoffenne officieel geopend. Met het watertappunt wordt het hergebruik van flessen en bidons gestimuleerd om zo de plastic afvalberg van flesjes te verminderen. Iedereen mag er gebruik van maken. Spelen op het schoolplein, bidon mee en dan genieten van heerlijk fris water!…

22
sep
'21

De gemeente Noordwijk doet een oproep om verhalen, foto’s en ideeën in te sturen voor een historisch magazine over de gemeente in coronatijd….

21
sep
'21

Zaterdag 18 september is de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2021 gestart. Ruim 260.000 lotenverkopers van meer dan 5.000 verenigingen in heel Nederland gaan aan de slag om extra inkomsten te werven voor hun club. Zo ook diverse clubs uit de gemeente Noordwijk….

21
sep
'21

Het was een beetje een gok om ruim voor de zomer al met de voorbereidingen voor een concert te beginnen waarvan het allerminst zeker was of het plaats kon vinden. Het punt op de horizon was echter broodnodig voor de muzikanten. Alle voortekenen zijn goed en de beide orkesten laten het beste van zich zien en horen….

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.